Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever (rechts) zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Links: Erwin Joos, curator van het Eugeen Van Mieghemmuseum.
Volledig scherm
Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever (rechts) zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Links: Erwin Joos, curator van het Eugeen Van Mieghemmuseum. © Klaas De Scheirder

Gedenkplaat voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem onthuld aan woonplaats op Eilandje

Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). De plaat hangt aan de gevel van een gebouw in de Montevideostraat dat op de plaats staat waar destijds de herberg van Van Mieghem’s moeder stond en van waaruit de kunstenaar het havenleven en de landverhuizers van rederij Red Star Line schilderde en tekende.

 1. Protest tegen plannen voor Maritieme Campus zwelt aan, petitie al 4.000 maal ondertekend: “Hoogbouw bedreigt Hobokense Polder”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Protest tegen plannen voor Maritieme Campus zwelt aan, petitie al 4.000 maal onderte­kend: “Hoogbouw bedreigt Hobokense Polder”

  De plannen voor de Maritieme Campus Antwerpen (MCA) botsen op steeds forser verzet van Natuurpunt en liefhebbers van de Hobokense Polder. Die zijn ongerust over de impact op het natuurgebied van kantoorgebouwen voor 2 à 3.000 werknemers. Een online petitie leverde al ruim 4.000 handtekeningen op. Volgens rederij CMB, initiatiefnemer van het project, verspreidt Natuurpunt pertinente onwaarheden.
 1. Horecapersoneel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak
  Play

  Horecaper­so­neel aan de slag in andere sectoren: da's wel even wat anders dan een kokspak

 2. Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen
  Play

  Fietser gewond bij ernstig ongeval bij Terneuzen

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement