Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever (rechts) zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Links: Erwin Joos, curator van het Eugeen Van Mieghemmuseum.
Volledig scherm
Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever (rechts) zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). Links: Erwin Joos, curator van het Eugeen Van Mieghemmuseum. © Klaas De Scheirder

Gedenkplaat voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem onthuld aan woonplaats op Eilandje

Op het Antwerpse Eilandje heeft burgemeester Bart De Wever zaterdag een gedenkplaat onthuld voor kunstenaar Eugeen Van Mieghem (1875-1930). De plaat hangt aan de gevel van een gebouw in de Montevideostraat dat op de plaats staat waar destijds de herberg van Van Mieghem’s moeder stond en van waaruit de kunstenaar het havenleven en de landverhuizers van rederij Red Star Line schilderde en tekende.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Papa klaagt gevaarlijke situatie Begijnenvest aan: “Vrachtwagens met opleggers horen niet thuis in een schoolbuurt”

  Papa klaagt gevaarlij­ke situatie Begijnen­vest aan: “Vrachtwa­gens met opleggers horen niet thuis in een school­buurt”

  Nadat gisteren een meisje (12) in Zwevegem overleed na een aanrijding met een vrachtwagen vlak aan de schoolpoort, trekt een bezorgde Antwerpse papa nu ook aan de alarmbel. Zijn kinderen gaan elke dag met de fiets naar het Sint-Lievenscollege, waar door werken elke dag enorm veel verkeer door de smalle Begijnenvest rijdt. Er rijden zelfs vrachtwagens met opleggers naast de kinderen. “Het is een kwestie van tijd voor er een ongeluk gebeurt.”
 2. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).
 1. Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”
  PREMIUM

  Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaf­fia. Als we nu niet hoger schakelen, verschui­ven alle problemen naar ons”

  De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.
 2. Derde Butcher’s Store opent op Zuid: “Ambachtelijke slagerij ontbrak hier nog”

  Derde Butcher’s Store opent op Zuid: “Ambachte­lij­ke slagerij ontbrak hier nog”

  Na de Butcher’s Store in Hove en die in de Antwerp City Brewery, opent meesterslager Luc De Laet zijn derde zaak in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid. Het woord ‘luxeslager’ in de mond nemen, is niet overdreven: naast vers kwaliteitsvlees vind je er ook bereide gerechten, een goede fles wijn of tapas. “Je kan gerust wat minder vlees eten, als het maar béter vlees is”, klinkt het bij slager De Laet.