Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Steen in Antwerpen heeft er een nieuwe aanbouw bij, en die valt niet in de smaak bij veel Antwerpenaars. © Klaas De Scheirder

“Geboorteplek van Antwerpen is verminkt”: oud-burgemeester niet te spreken over nieuwe ‘blokkendoos’ aan Het Steen

AntwerpenDe nieuwe aanbouw aan Het Steen, het oudste gebouw van Antwerpen, wekt bij veel Antwerpenaren afkeer op. Er verrijst momenteel een moderne, grijze nieuwbouw naast de historische burcht. De nieuwbouw zal dienst doen als cruiseterminal, Het Steen zelf als bezoekers- en onthaalcentrum. “Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden”, aldus stadsgids Tanguy Ottomer. Ook Bob Cools is niet te spreken over de nieuwbouw: “Ze hebben het Steen verminkt met die betonnen bunker.”

0 reacties

  1. Natuurpunt trekt naar Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen bouw van Maritieme Campus: “Wij geven de strijd niet op”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Natuurpunt trekt naar Raad voor Vergun­nings­be­twis­tin­gen tegen bouw van Maritieme Campus: “Wij geven de strijd niet op”

    Natuurpunt trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de bouw van de Maritieme Campus op de voormalige BP-site in Hoboken. De Antwerpse rederij CMB kreeg in mei dit jaar een vergunning voor de bouw van de Maritieme Campus, nadat de stad en de provincie het licht op groen zetten. Natuurpunt laat het er niet bij en blijft verder strijden tegen het project in natuurgebied de Hobokense Polder.