Bart De Wever (N-VA) neemt in stijl afscheid van Freya Piryns, die van 2001 tot 2020 onafgebroken in de gemeenteraad zetelde, eerst voor Agalev, later voor Groen.
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) neemt in stijl afscheid van Freya Piryns, die van 2001 tot 2020 onafgebroken in de gemeenteraad zetelde, eerst voor Agalev, later voor Groen. © Klaas De Scheirder

Freya Piryns mag zich eregemeenteraadslid noemen: “Je had een onwaarschijnlijk sterk engagement”

AntwerpenBijna twintig jaar onafgebroken in de Antwerpse gemeenteraad: het levert voormalig Groen-politica Freya Piryns de titel van eregemeenteraadslid op. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zette haar maandag in de bloemen op de eerste fysieke zitting sinds het begin van de coronapandemie.

  1. Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg
    Antwerpen

    Antwerps luxehotel haalt bakzeil: illegale bouwwerken Antwerp Botanic Sanctuary moeten weg

    De bouwovertredingen aan het luxehotel Botanic Sanctuary Antwerp — onder meer een luifel rond een zeldzame Japanse notenboom en negen stalen gotische bogen aan de Bourlapoort — moeten worden rechtgezet. Dat heeft het Antwerpse stadsbestuur beslist. Oppositiepartij PVDA reageert tevreden. “Bouwvoorschriften zijn er voor iederéén. Ook voor het hoogste luxesegment van de hotelsector.”