Bart De Wever (N-VA) neemt in stijl afscheid van Freya Piryns, die van 2001 tot 2020 onafgebroken in de gemeenteraad zetelde, eerst voor Agalev, later voor Groen.
Volledig scherm
Bart De Wever (N-VA) neemt in stijl afscheid van Freya Piryns, die van 2001 tot 2020 onafgebroken in de gemeenteraad zetelde, eerst voor Agalev, later voor Groen. © Klaas De Scheirder

Freya Piryns mag zich eregemeenteraadslid noemen: “Je had een onwaarschijnlijk sterk engagement”

AntwerpenBijna twintig jaar onafgebroken in de Antwerpse gemeenteraad: het levert voormalig Groen-politica Freya Piryns de titel van eregemeenteraadslid op. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zette haar maandag in de bloemen op de eerste fysieke zitting sinds het begin van de coronapandemie.

  1. Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA: “Kwestie van je verantwoordelijkheid op te nemen”
    Antwerpen

    Geen prik? Dan krijg je geen job bij Antwerpse ziekenhuis­groep ZNA: “Kwestie van je verantwoor­de­lijk­heid op te nemen”

    Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) werft enkel nog gevaccineerde mensen aan. De regeling wordt al sinds september toegepast en geldt voor alle jobs, dus niet enkel voor zorgpersoneel. “Als je in de zorg wil werken, is het beschermen van de patiënten je eerste taak. Weiger je, dan zet je jezelf buitenspel”, stelt Els van Doesburg (N-VA), Antwerps schepen van Gezondheidszorg en ZNA-voorzitter.