Freddy Michiels schreef het boek 'Ontdekkingstocht door Antwerpen'. Hier staat hij voor het standbeeld van kunstschilder Henri Leys aan de Leien.
Volledig scherm
Freddy Michiels schreef het boek 'Ontdekkingstocht door Antwerpen'. Hier staat hij voor het standbeeld van kunstschilder Henri Leys aan de Leien. © Tessa Kraan

Freddy Michiels wil je op andere manier Antwerpen leren ontdekken: “Bij sommige figuren vraag je je af of ze vandaag nog standbeeld hadden gekregen”

AntwerpenZestig standbeelden vormen de ruggengraat van ‘Ontdekkingstocht door Antwerpen’, een nieuw boek van journalist en auteur Freddy Michiels. “Ik heb vijf wandelingen uitgestippeld die je de kans geven om met de beelden kennis te maken.”

  1. VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”
    PREMIUM
    Antwerpen/Kapellen

    VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”

    De een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: Fatma (42) en zoon Mazlum (15), die in thuisland Turkije één poging ondernamen om op reis te gaan maar niet eens op hun bestemming geraakten.