Frank Jespers (60) nam nog nooit één dag verlof. In onze krant vertelt hij hoe hij dat volhoudt, en waarom dat eigenlijk zo slecht nog niet is.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Jespers (60) nam nog nooit één dag verlof. In onze krant vertelt hij hoe hij dat volhoudt, en waarom dat eigenlijk zo slecht nog niet is. © Klaas De Scheirder

Frank Jespers (60) nam in veertig jaar carrière nog nooit één dag verlof: “Te hard werken slecht voor je gezondheid? Integendeel”

AntwerpenSlechts 1 op 5 Vlamingen is gelukkig op zijn job. Zaakvoerder van transportbedrijf Vinnietrans Frank Jespers (60) behoort tot die twintig procent. Meer nog: de geboren Merksemnaar nam in zijn veertigjarige carrière nog nooit één dag verlof. Na elke tegenslag in zijn leven drukte hij zelfs nog harder op de gaspedaal: “Godzijdank dat ik na mijn verlamming opnieuw kon gaan werken. Dan weet je pas écht wat vakantie is.”

 1. ISVAG wil huidige installatie met 20 jaar verlengen, milieuorganisaties dienen bezwaar in
  PREMIUM
  Antwerpen

  ISVAG wil huidige installa­tie met 20 jaar verlengen, milieuorga­ni­sa­ties dienen bezwaar in

  Afvalverbrander ISVAG wil de vergunning voor zijn bestaande afvalverbrandingsoven in Wilrijk met twintig jaar verlengen. Onaanvaardbaar, vinden milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu en Natuurpunt. Zij tekenen bezwaar aan. Eerder werden de plannen voor een nieuwe oven al doorkruist door de Raad voor Vergunningsbetwistingen, na protest van onder meer de milieuorganisaties.
 2. Antwerpse Zoo stampt bonobo- en okapiproject in Congo uit de grond: “Habitat wordt steeds kleiner door ontbossing en stropers”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse Zoo stampt bonobo- en okapipro­ject in Congo uit de grond: “Habitat wordt steeds kleiner door ontbossing en stropers”

  De Antwerpse Zoo zet zich sinds 2019 in voor de bescherming van bonobo’s en okapi’s in Congo. Jef Dupain, directeur van het Antwerp Zoo Foundation, strijdt er ter plaatse voor het behoud van twee natuurgebieden en het tegengaan van stropers. Dat doet hij in overleg met de lokale bevolking. “We zijn ervan overtuigd dat een landschap zowel ecologisch sociaal als economisch leefbaar kan zijn.”