Volledig scherm
De Snorrenclub Antwerpen haalde het WK Snorren en Baarden voor het eerst naar België. © Jan Aelberts

FOTOREEKS. Wie heeft de grootste? WK Snorren en Baarden strijkt neer in Antwerpen

Ons land haalt voor het eerst in de geschiedenis het WK Snorren en Baarden binnen dankzij de Antwerpse Snorrenclub. En op dat WK kan je heel het weekend lang bijzondere creaties én creaturen spotten. Van Princess Leia tot Napoleon, van de ‘musketier’ tot de ‘handlebar moustache’.

Volledig scherm
John Dixon. © Jan Aelberts

John Dixon (46), Engeland: “Ik noem deze creatie de Princess Leia, naar Leia Skywalker uit Star Wars. Yes, I’m a fan. Het plan om er mijn baard naar te kneden heb ik dronken gemaakt. Mijn vrouw is er ook bij. Ze heeft zich verkleed als Chewbacca, maar ik vind haar niet meer. Unbelievable. In het echte leven ben ik een manager. Zou je niet zeggen, hé?”

Volledig scherm
Benjamin Juerjens. © Jan Aelberts

Benjamin Juerjens (32), New Orleans, VS: “Mijn snor stond er in een jaar. Maar goed ook, want na elk kampioenschap gaat hij er af. Te warm in de zomer, man. Een jaar voor het volgend kampioenschap laat ik hem pas weer groeien. Met dit pak zou je het niet geloven, maar ik werk voor NASA als ingenieur. Ik werk mee aan de bouw van de grootste raket ooit.”

Volledig scherm
Ronny Coosemans. © Jan Aelberts

Ronny Coosemans (54), Geraardsbergen: “In 2002 heb ik voor het eerst mijn snor laten staan. In de week werk ik als trucker en dan besteed ik er minder aandacht aan. Als je zo vroeg moet opstaan om te vertrekken, heb je écht geen zin om er anderhalf uur aan te werken. Dan sta ik langer dan mijn vrouw Nora in de badkamer. Maar ze is er in ieder geval verliefd op, op die snor. En hij heeft al prijzen gewonnen op de wereldkampioenschappen. Ja, daar ben ik trots op.”

Volledig scherm
MJ Johnson. © Jan Aelberts

MJ Johnson (44), Minnesota, VS: “Ik werk als wijnconsulent en geef tips aan restaurants en bars over welke wijnen ze moeten kopen. Ik heb het gevoel dat mensen me serieuzer zijn gaan nemen sinds ik mijn baard heb. Rustig over straat wandelen is er wel niet meer bij. Iedereen wil eraan voelen en selfies met me nemen. Mijn baard is echt een ster.”

Volledig scherm
Grey Faulkner. © Jan Aelberts

Grey Faulkner (36), Ohio, VS: “Ik werk als acteur en model over de hele wereld. Mijn grootste troef? Wat denk je zelf? Mijn baard natuurlijk. Het heeft 8 jaar geduurd om hem zo lang te laten worden. Ik durf het bijna niet zeggen, maar hem stylen duurt 3 uur. Beat that, leadies.”

Volledig scherm
Erwin Butsch. © Jan Aelberts

Erwin Butsch (54), Duitsland: “Ik ben lid van de Duitse club Belle Moustache. Sinds mijn 16 jaar, de eerste dons, laat ik mijn baard staan. Dit is de ‘musketier’ en ik heb er anderhalf uur werk aan. Doe ik niks met mijn snor, dan hangt hij erbij als die van een triestige walrus.”

Volledig scherm
James McMahon. © Jan Aelberts

James McMahon (46): “Bijna vijf jaar heb ik voor mijn baard moeten sparen. Het begon met een klein snorretje en mijn vrouw was er gek van. Zij vroeg me elke keer mijn baardhaar te laten groeien. It’s all her fault.”

Volledig scherm
Luc Dierckx van de Antwerpse Snorrenclub. © Jan Aelberts
Volledig scherm
Ronnie Vermeulen, voorzitter van de Antwerpse Snorrenclub. © Jan Aelberts
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement