Fotograaf Max Pinckers geeft uitleg bij zijn werk.
Volledig scherm
Fotograaf Max Pinckers geeft uitleg bij zijn werk. © Klaas De Scheirder

Fotografen Pinckers en Amouzou reisden naar andere kant van de wereld tijdens pandemie: FoMu stelt hun werk nu tentoon

ANTWERPENMax Pinckers en Hélène Amouzou. Dat zijn de twee artiesten die centraal staan in de nieuwe expo van fotomuseum FoMu. Pinckers onderwerpt fotografie aan een diepgravende analyse en Amouzou geeft een blik op haar thuisland Togo, dat ze terug gevonden heeft nadat de pandemie toesloeg.

 1. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

  Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”
 2. Bekende reisverslaggever over gastronomie in Antwerpen: “Kopenhagen prijkt misschien op nummer één, maar Antwerpen hinkt niet ver achterop”
  Antwerpen

  Bekende reisver­slag­ge­ver over gastrono­mie in Antwerpen: “Kopenhagen prijkt misschien op nummer één, maar Antwerpen hinkt niet ver achterop”

  De bekende Britse reisverslaggever Marc Bibby Jackson kwam op culinaire trip naar Antwerpen. De man die heel de wereld afreisde op zoek naar gastronomische uitschieters, was verrast door wat de koekenstad hem te bieden had: “Kopenhagen mag dan wel de eerste en tweede plaats hebben veroverd op The World’s 50 Best Restaurants Awards 2021, in veel opzichten was het gaststad Antwerpen die als winnaar uit de bus kwam.”