Volledig scherm
Illustratiebeeld. © KDG

Forse stijging nieuwe studenten voor Antwerpse hogescholen

Kort voor de start van het nieuwe academiejaar noteren zowel de Thomas More- als de Karel de Grote Hogeschool een stijging in het aantal nieuwe studenten. Thomas More dankt die groei aan de nieuwe graduaatsopleidingen, uitschieters bij Karel de Grote zijn de opleidingen Beeldende kunsten en Biomedische laboratoriumtechnologie.


Thomas More - met 16.000 studenten grootste hogeschool van Vlaanderen - verwelkomt volgend academiejaar 7.500 nieuwe studenten, 1.600 meer dan vorig jaar. Die opvallende groei komt vooral door de 1.200 studenten in de graduaatsopleidingen. Deze tweejarige opleidingen vervangen de HBO5-opleidingen van de Centra voor Volwassenonderwijs. Ook belangstelling voor zorgopleidingen, businessopleidingen en de lerarenopleiding neemt toe.

De Karel de Grote Hogeschool ontvangt dit jaar 8 procent meer nieuwe studenten dan vorig jaar. De opvallendste stijger is de opleiding Beeldende kunsten, met maar liefst 80 procent meer bachelors. Een van de verklaringen is de komst van de nieuwe campus Sint Lucas. Ook de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie ontvangt 67 procent meer nieuwe studenten.

Voor Logistiek Management ziet de hogeschool nog ruimte voor extra inschrijvingen. “De arbeidsmarkt schreeuwt om logistiek managers. We zien vandaag een verlies van 9 studenten op een relatief kleine opleiding”, aldus Veerle Hendrickx, algemeen directeur van KdG.Ook aan de Karel de Grote Hogeschool zijn er dit jaar twee nieuwe graduaten: het educatief graduaat secundair onderwijs en het graduaat Internet of Things.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lichtere straffen voor verkrachting van Nederlandse vrouwen na nachtje stappen in Antwerpen

    Lichtere straffen voor verkrach­ting van Nederland­se vrouwen na nachtje stappen in Antwerpen

    Het Antwerpse hof van beroep heeft Lamine N. (21) en Tijani D. (21) iets lichtere straffen gegeven voor het verkrachten van twee jonge Nederlandse vrouwen, die vorig jaar een weekendje in Antwerpen doorbrachten. Ze kregen vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief. In eerste aanleg bedroeg het effectief gedeelte nog 45 maanden. Eliel B. (22) werd vrijgesproken van de verkrachting, maar kreeg wel zes maanden cel met uitstel voor diefstal.