De Sinksenfoor. Wie goed kijkt, ziet Jean-Marie Pfaff met zijn kleinkinderen Shania en Kenji in de botsauto's.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sinksenfoor. Wie goed kijkt, ziet Jean-Marie Pfaff met zijn kleinkinderen Shania en Kenji in de botsauto's. © Frank Bahnmuller

Foorkramers reageren op afgelasting Sinksenfoor: “We lijden grote verliezen”

AntwerpenDe foorkramers en liefhebbers van de Sinksenfoor kregen gisteren slecht nieuws: de grootste Antwerpse kermis op Park Spoor Oost zal dit jaar niet doorgaan. Het is nu al twee jaar op rij dat Antwerpen het zonder Sinksenfoor moet stellen. De foorkramers reageren verbolgen: “Wat is het verschil tussen een kindermolen in een pretpark of op een kermis?”

  1. De kogel is door de kerk: geen Sinksenfoor dit jaar
    Antwerpen

    De kogel is door de kerk: geen Sinksen­foor dit jaar

    De hoop leek al lang verloren, maar de kogel is nu ook echt door de kerk: de Sinksenfoor gaat niet door dit jaar. Een start met Pinksteren, op 22 mei, was sowieso al uitgesloten, daarvoor staat het vaccinatiedorp Spoor Oost in de weg. Maar er komt ook in de loop van het jaar geen alternatief, althans geen échte Sinksenfoor. “We bekijken nog met de foorkramers of er eventueel een kleinere kermis georganiseerd kan worden in de winter, maar waarschijnlijk zullen de foorkramers zich dan al op de kerstmarkten focussen”, aldus schepen van Markten en Foren Peter Wouters (N-VA).