Volledig scherm
De 'foodtruck' geeft info over migraine. © RV

‘Foodtruck’ tegen migraine houdt halt op Groenplaats: “Let op, kaas en chocolade kunnen aanval triggeren”

Naar aanleiding van de Week van de Migraine stond gisteren de hele dag een ‘foodtruck’ op de Groenplaats. Daar konden mensen leren welke triggers migraine kunnen veroorzaken.

Uit een studie bij duizend Belgische migrainepatiënten die aangeven dat ze migrainepatiënten blijkt dat bijna twee derde slecht of niet op de hoogte is van de oorzaak van hun migraine. Stress, slecht of te weinig slapen en fel licht zijn de drie belangrijkste boosdoeners.

Presentatrice Evy Gruyaert, ambassadrice van de Week van de Migraine en zelf migrainelijder: “Het vervelende aan migraine is dat er veel triggers zijn, en het dus nooit honderd procent duidelijk is wàt nu precies voor aanval heeft gezorgd. Was het effectief dat stukje kaas dat ik at, de hoge werkdruk en stress van die dag, dat felle parfum van de man naast me in de vergaderzaal, de weersverandering of het felle licht van de opkomende zon daarnet in de auto?”

Om migrainelijders beters te informeren wordt in zes steden, waaronder Antwerpen, een campagne gelanceerd. Aan de foodtruck op de Groenplaats leerde je onder andere dat kaas en chocolade een aanval kunnen triggeren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Overkappingsintendant: “Laatste struikelblokken van Oosterweel worden aangepakt”

    Overkap­pings­in­ten­dant: “Laatste struikel­blok­ken van Oosterweel worden aangepakt”

    In het Antwerpse provinciehuis hebben de raadsleden van de gemeenteraad en districtsraden woensdagavond een stand van zaken gekregen over de Oosterweelverbinding en de overkappings- en leefbaarheidsprojecten. Volgens overkappingsintendant Alexander D’Hooghe worden de laatste struikelblokken in de gesprekken tussen overheid en burgerbewegingen, met name rond de zone van het Sportpaleis en Schijnpoort, momenteel weggewerkt.