Een revolutionair nieuwe circulaire techniek voor de aanleg van een fietspad: het Nederlandse PlasticRoad en het Schotse MacRebur legden samen 800 meter aan de Zomerweg. Rechts herkent u Havenschepen Annick De Ridder (N-VA).
Volledig scherm
Een revolutionair nieuwe circulaire techniek voor de aanleg van een fietspad: het Nederlandse PlasticRoad en het Schotse MacRebur legden samen 800 meter aan de Zomerweg. Rechts herkent u Havenschepen Annick De Ridder (N-VA). © Tessa Kraan

Fietspad van de toekomst ligt in Antwerpse haven: evenveel plastic als in 2 miljoen koffiebekers en 650.000 petflessen

AntwerpenBij fietspaden denk je aan beton, asfalt of tegels, maar in de Antwerpse haven ligt er nu voor het eerst één waarin gerecycleerd plastic is verwerkt. Dinsdag werd de strook van 800 meter op de Zomerweg (rechteroever) ingereden. Het circulair fietspad is een Belgische primeur. Voordelen: het is slijtvaster en presteert beter bij regenval. Prijskaartje: om en bij 650.000 euro.

  1. Antwerpse politiechef: “We verzuipen in het drugsgeweld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”
    Antwerpen

    Antwerpse politie­chef: “We verzuipen in het drugsge­weld. In 2022 was er om de vier dagen een aanslag”

    De Antwerpse federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in 2022 maar liefst 94 dossiers geopend naar aanleiding van drugsgerelateerd geweld zoals aanslagen op woningen. Dat staat te lezen in het jaarverslag van het korps. “Omwille van de risico’s voor de bevolking zijn deze onderzoeken dé prioriteit voor alle betrokken partners en zo ook voor onze FGP”, klinkt het.