De boodschap van KaaiLink is duidelijk.
Volledig scherm
De boodschap van KaaiLink is duidelijk. © Klaas De Scheirder

Fietsers protesteren tegen autotunnel onder Scheldekaaien: “Stad maakt leefkwaliteit ondergeschikt aan autoverkeer”

AntwerpenMet een Critical Mass-fietstocht van het Theaterplein naar de Sint-Jansvliet (Voetgangerstunnel) hebben enkele tientallen Antwerpenaren vrijdag geprotesteerd tegen het plan voor een autotunnel ter hoogte van het Steenplein. Ze zetten dat muzikaal luister bij met het liedje “Schepen, kan ik oversteken”, een dichterlijke variatie op “Schipper, mag ik overvaren”.

 1. Zeven weken in coma en nog maar een schim van zichzelf: portier van karaokebar riskeert jaren cel na klap aan klant
  PREMIUM

  Zeven weken in coma en nog maar een schim van zichzelf: portier van karaokebar riskeert jaren cel na klap aan klant

  Sinds zijn bezoek aan karaokebar Bonaparte in Antwerpen is R.V. nog maar een schim van de vrolijke man die hij ooit was. Iets meer dan een jaar geleden deed hij onder invloed van alcohol lastig aan de ingang, waarop een portier hem met een stevige boks tegen de grond sloeg. De man lag zeven weken in coma en moest stoppen met werken. “Door de coma was ik veel vergeten, ik wist zelfs niet meer dat mijn grootouders al dood waren”, zei hij tegen de rechter. De aanklager eist 4 jaar cel tegen portier Soufiane H. (28).
  Antwerpen
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 3. Van een hamburgerfestival tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestylejournalist voor juni
  PREMIUM

  Van een hamburger­fes­ti­val tot de beste plekjes om vintage te shoppen: vier tips van onze lifestyle­jour­na­list voor juni

  Antwerpen is dé lifestylestad van ons land: elke week valt er wel wat nieuws te beleven op vlak van mode, restaurants en bars, shoppen of andere vrijetijdsbesteding. Onze journalist geeft vanaf nu elke maand vier tips over wat je niet gemist mag hebben in Antwerpen: van de nieuwste hype ‘rhythm cycling’ tot nieuwe restaurants die je bezocht moet hebben.
  Antwerpen