Buurtbewoners op het Zuid kregen deze morgen een bloemetje
Volledig scherm
Buurtbewoners op het Zuid kregen deze morgen een bloemetje © Zuiderburen

Festival ‘Zuiderburen’ zet het Antwerpse Zuid letterlijk in de bloemetjes

Zo een 2.000 buurtbewoners op het Zuid in Antwerpen werden deze ochtend wakker met een bloemetje voor de deur. Een initiatief ondersteund door projectontwikkelaar Triple Living, Tifiori en ‘Zuiderburen’, een gratis city festival op 14 en 15 september vlak voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

0 reacties

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietincident met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”
  PREMIUM
  Antwerpen/Merksem

  Waarom federale politie geen bodycams droeg tijdens dodelijk schietinci­dent met ‘prepper’ Yannick V.: “Camera’s zitten nog in testfase”

  De speciale eenheid van de federale politie die bij ‘prepper’ Yannick V. de versterkte huiszoeking uitvoerde, was niet uitgerust met bodycams. Beelden en de klankopnames hadden nochtans duidelijkheid kunnen scheppen over het dodelijke schietincident. Voor het ontbreken van die camera’s is weliswaar een logische verklaring. “De ouders van Yannick V. hebben in elk geval recht op de waarheid”, stelt federaal procureur Frédéric Van Leeuw. “Maar als iemand zo veel wapens thuis heeft, kan ik geen maatschappelijk assistent sturen.”