Jean Fouquet schilderde zijn mysterieuze meesterwerk 'Madonna' in de vijftiende eeuw.
Volledig scherm
Jean Fouquet schilderde zijn mysterieuze meesterwerk 'Madonna' in de vijftiende eeuw. © Ans Brys/Stad Antwerpen

“Feest voor het oog en ode aan schoonheid”: ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ schittert nog even in Mayer van den Bergh

AntwerpenKunstliefhebbers kunnen nog tot 9 januari 2022 de tentoonstelling ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’ in het Museum Mayer van den Bergh gaan bekijken. Daarna zal de mysterieuze ‘Madonna’ van Jean Fouquet niet meer te zien zijn tot de heropening van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) op 25 september 2022.

 1. Vorig jaar meer dan 1 miljoen vaccins gezet in Antwerpen: “Een hallucinant cijfer”
  Antwerpen

  Vorig jaar meer dan 1 miljoen vaccins gezet in Antwerpen: “Een halluci­nant cijfer”

  Zeventig procent van de volwassenen in Antwerpen, Stabroek, Schoten, Wommelgem en Borsbeek heeft al een boosterprik in de arm laten zetten. Over heel 2021 zijn in de Antwerpse vaccinatiecentra alles samen ruim 1 miljoen coronavaccins toegediend. “De vrijwilligers zijn uitgeroepen tot Antwerpenaar van het jaar. Een zeer verdiende erkenning”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
 1. Ontwerpteam heeft ambitieus plan voor Stuivenbergsite: grote, publieke tuin als blikvanger
  Antwerpen

  Ontwerp­team heeft ambitieus plan voor Stuiven­berg­site: grote, publieke tuin als blikvanger

  De Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord is op dit moment volledig omheind, en dus niet toegankelijk voor de buurt. Dat zal in de toekomst veranderen. Het terrein wordt heraangelegd tot een publieke tuin met ruimte voor sport, tuinieren, markten en activiteiten voor jong en oud. De stad heeft alvast een ontwerpteam aangesteld. Die werkt nog het hele jaar aan de plannen. Pas in 2023, na de verhuis van het Stuivenbergziekenhuis, kunnen de werken beginnen.
 2. Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”

  De kraak van berichtendienst Sky ECC betekende in maart 2021 een ommekeer in de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. Voortaan kon de politie versleutelde chatberichten meelezen. Dat was echter geen primeur. Door een handigheidje waren de drugsspeurders er in juni 2016 al in geslaagd om de chatberichten van drugsbende ‘Mixers’ te ontcijferen. De manier waarop dat toen gebeurde is volgens advocaat Sam Vlaminck, die verdachte Abdel S. bijstaat, erg dubieus.