Steerbeeld op de Bosuil.
Volledig scherm
Steerbeeld op de Bosuil. © Photo News

Fan-podcast Royal Antwerp genomineerd voor De Oorkondes

ANTWERP‘De Vierkante Paal’, de fan-podcast over Royal Antwerp FC, is genomineerd voor de publieksprijs van De Oorkondes, de Vlaamse podcastprijzen georganiseerd door De Standaard. De Vierkante Paal staat daarmee tussen kleppers als ‘De Volksjury’ en ‘Zwijgen Is Geen Optie’.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Groen protesteert tegen ‘geklungel’ stadsbestuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Groen protes­teert tegen ‘geklungel’ stadsbe­stuur op Kielsevest: “Dit had ook een zomerbar kunnen zijn”

  Een aperitiefmoment in de zon, in een groen decor: het klinkt aanlokkelijk. Maar in het geval van de Kielsevest smaakt het ook bitter. Een 20-tal mandatarissen en leden van Groen klaagden met een afterwork aan dat op deze plek twee waardevolle woningen en alle bomen verloren gingen. Terwijl de bouw van een brandweerkazerne er voorgoed is stopgezet. “Gepruts met bouwprojecten”, vindt de partij.
  Antwerpen
 3. Wildplasser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

  Wildplas­ser blijkt geseind als gevluchte gevangene: “Plasje leverde ritje naar de gevangenis op”

  Een actie tegen verschillende vormen van overlast in Antwerpen-Noord is zuur uitgedraaid voor een wildplasser. Het wijkteam Brederode van de Politie Antwerpen een man op die tegen een boom urineerde in het Hof van Leysen. Deze bleek geseind als ontvluchte gevangene. “Zijn plasje leverde hem een rit op naar de gevangenis, waar hopelijk wel een toilet beschikbaar is”, aldus de politie.
  Antwerpen