Volledig scherm
De vermoorde Mehmet Özkaraman © rv

Familie vermoorde kleermaker: “Mehmet was vriendelijkheid zelve”

De 57-jarige Selahaddin T. heeft bekend dat hij woensdag kleermaker Mehmet Özkaraman heeft neergestoken. De twee mannen hadden al een tijdje ruzie over loon dat niet zou zijn uitbetaald.  Özkaraman werd met vijftig messteken afgemaakt in zijn winkel in de Brederodestraat. De man laat drie dochters en een zoon na. 

De verdachte Selahaddin T. werd kort na de feiten door de politie gearresteerd in een café in de Brederodestraat. De man was de voorbije weken al enkele keren bij kleermaker Mehmet Özkaraman langsgeweest om zijn achterstallig loon op te eisen. Hij had tijdens de zomer een tijdje in diens kledingwinkel Mezura opengehouden en wilde daarvoor betaald worden. 

Kleermaker Özkaraman vond dat de man niet naar behoren had gewerkt en weigerde te betalen. De ruzie ging over enkele honderden euro’s. 

Dat geschil mondde woensdagmorgen uit in een bloedige steekpartij. Mehmet Özkaraman liep wel vijftig steekwonden op. Hij overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

Volledig scherm
Kleermaker Mehmet Ozkaraman (54) uit de Brederodestraat in Antwerpen is woensdagvoormiddag op de stoep neergestoken door een kennis. © Marc De Roeck

Advocaat Marlies Vercammen verdedigt verdachte Selahaddin T.: “Mijn cliënt beroept zich niet op zijn zwijgrecht. Hij heeft bekentenissen afgelegd. Meer kan ik voorlopig niet kwijt.”

Selahaddin T. wordt vervolgd voor moord. Of er inderdaad sprake is van voorbedachte rade, zal het verdere onderzoek moeten aantonen. De man geraakte zelf ook gewond. Hij verschijnt aanstaande dinsdag voor de raadkamer.

“Afgemaakt als een beest”

Kleermaker Mehmet Özkaraman heeft in Europa amper familie. Zijn broer kwam gisteren uit Frankrijk naar Antwerpen, vergezeld van een neef die in Oostende woont. Zij gaven advocaat Ergun Top opdracht zich burgerlijke partij te stellen namens de familie van Mehmet.

Ergun Top: “Meneer Özkaraman is al jaren gescheiden. Zijn drie dochters en een zoon leven in Turkije. Hij woonde een tijd in Charleroi maar deed dan in Antwerpen een winkel open. Hij stond zowel bij zijn klanten als zijn familie bekend als een aimable man, altijd vriendelijk en goedgezind. Wat heeft die moordverdachte bezield om zo’n lieve man met wel vijftig messteken af te maken? Dat is voor iedereen een raadsel.”

De familie wil het stoffelijke overschot van Mehmet zo snel mogelijk laten overvliegen naar Turkije. Dan kunnen zijn kinderen in zijn geboortestreek rond de stad Gaziantep een afscheidsviering organiseren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement