Volledig scherm
Flor V. (63) moest buiten op het terras wonen. © rv

Familie die Flor (63) uitbuitte en op terras liet slapen, staat in maart terecht

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is de zaak ingeleid tegen vijf leden van een Macedonische familie uit Deurne die de 63-jarige Flor V. jarenlang zouden hebben uitgebuit en mensonterend hebben behandeld. Hun zaak zal op 2 maart behandeld worden.

Een wijkagent ontving op 17 augustus 2019 een melding over Flor V., een oudere man die al verschillende maanden buiten op een terras zou slapen op een adres in Deurne. Er werd ook gemeld dat het slachtoffer zich buiten moest wassen en buiten moest eten. 

De politie kon de man spreken en stelde vast dat de bewoners, een Macedonische familie, het slachtoffer al jaren uitbuitten en misbruik maakten van de kwetsbare toestand van de man. Ze zouden hem ook financieel gepluimd hebben.

Op 1 oktober werd een huiszoeking uitgevoerd en werd het slachtoffer er weg gehaald. Hij werd in samenspraak met het parket en de vzw Payoke op een veilige plaats ondergebracht. Twee leden van de familie, de 42-jarige vader en 41-jarige moeder, werden toen aangehouden.

Geen dwang of geweld

Zij ontkenden de tenlasteleggingen met klem. Het slachtoffer woonde vrijwillig bij hen in en er was geen sprake van enige dwang of geweld. De zestiger was bij hen terechtgekomen toen hij nog als postbode werkte en ging daarna aan de slag als archivaris bij een tv-zender. Hij kon volgens de beklaagden dus gaan en staan waar hij wilde.

 1. RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdekkingstocht
  PREMIUM

  RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdek­kings­tocht

  In november kreeg Dim Dining de titel ‘Aziaat van het jaar’ en meteen een 15/20 in de Gault&Millau, en dat is absoluut niet overdreven. Het duo Simon van Dun (in de keuken) en Jonas Kellens (in de zaal) zorgt in het exclusieve restaurant op de Vrijdagmarkt voor eigenzinnige Aziatische gerechten met topproducten, en een fantastische bediening. Bij Dim Dining geef je iets meer uit dan in het modale restaurant, maar je krijgt er een ervaring voor in de plaats. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. Drugsverkoop vanuit pand opgerold

  Drugsver­koop vanuit pand opgerold

  Het wijkondersteuningsteam West van de lokale politie zag vrijdag een man zoekend over de Paardenmarkt wandelen. De inspecteurs vermoedden dat de man op zoek was naar drugs en volgden hem. In de De Pretstraat ging de man een woning binnen. Een paar tellen later verliet hij het pand opnieuw. Aangezien de politie vermoedde dat er net drugs aangekocht werd, controleerde de inspecteurs de man. Ondertussen zagen ze nog een vermoedelijke klant bij het pand aankomen. Ze kochten beiden bij een andere verkoper. In het onderzoek werden drie huiszoekingen verricht. De politie vond verdovende middelen, geld en mobiele telefoons. Vier personen werden gearresteerd. Twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
 3. Dealer verstopt drugs in mond bij politiecontrole

  Dealer verstopt drugs in mond bij politiecon­tro­le

  De lokale politie merkten vrijdagavond een man op in de Offerandestraat. Hij stond duidelijk op iemand te wachten. De politie besloot de man even in de gaten te houden. Al snel maakte die contact met een andere man, die hoofdschuddend vertrok. De twee werden gecontroleerd. De eerste verklaarde dat hij drugs wilde kopen. Maar de verkoper wilde er niet op ingaan. De tweede man, de vermoedelijke verkoper, had drie gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond. Hij had ook een som geld op zak. De verkoper bleek illegaal in het land te zijn. Aangezien hij eerder al eens werd gearresteerd, kon de politie deze keer zijn verblijfplaats snel achterhalen. Bij een huiszoeking vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een kleine hoeveelheid cannabis.