Flor V. (63) moest buiten op het terras wonen.
Volledig scherm
Flor V. (63) moest buiten op het terras wonen. © rv

Familie die Flor (63) uitbuitte en op terras liet slapen, staat in maart terecht

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is de zaak ingeleid tegen vijf leden van een Macedonische familie uit Deurne die de 63-jarige Flor V. jarenlang zouden hebben uitgebuit en mensonterend hebben behandeld. Hun zaak zal op 2 maart behandeld worden.

 1. In één week 150.000 euro afgetroggeld: 13 verdachten gearresteerd bij ontmanteling phishingbende
  Antwerpen

  In één week 150.000 euro afgetrog­geld: 13 verdachten gearres­teerd bij ontmante­ling phishing­ben­de

  De politie heeft deze ochtend 13 verdachten gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar internetcriminaliteit en ‘phishing’. De bende waar de verdachten deel van uitmaken, zou in slechts enkele dagen tijd zo’n 150.000 euro hebben buitgemaakt van hun slachtoffers. De arrestaties gebeurden vanochtend toen de lokale recherche 16 huiszoekingen tegelijk verrichtte in Antwerpen, Essen, Schelle en Sint-Jans-Molenbeek.
 1. Nieuwe expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ gaat in dialoog aan met duister verleden maar kijkt ook naar toekomst: “Het moment om nuances te brengen in een debat met vaak heel scherpe kantjes”

  Nieuwe expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ gaat in dialoog aan met duister verleden maar kijkt ook naar toekomst: “Het moment om nuances te brengen in een debat met vaak heel scherpe kantjes”

  Precies honderd jaar geleden, in volle koloniale tijd, werd de stad Antwerpen eigenaar van een Congolese kunstcollectie. De expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ zet honderd kunst-en gebruiksvoorwerpen in de kijker uit de Congolese collectie die in het MAS bewaard wordt. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volkeren? En waar ligt de toekomst van de collectie? Met de expo wil het museum als moderator optreden in een debat waarbij verleden en toekomst vaak nog veel onbeantwoorde vragen torsen.