Vijftigtal leden van Extinction Rebellion voeren actie voeren in het centraal station.
Volledig scherm
Vijftigtal leden van Extinction Rebellion voeren actie voeren in het centraal station. © Benoit De Freine

Extinction Rebellion voert stille actie in Centraal Station: “Het is vijf na twaalf, maar de overheden kunnen nog altijd veel meer doen”

Een 50-tal leden van Extinction Rebellion dook maandag net na de middag in de hal van het Centraal Station in Antwerpen op. Twintig minuten lang voerden ze met pancartes een volstrekt stille actie, het gelaat geschminkt als een zandloper. De politie keek toe en liet de manifestanten begaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Het Bos viert doorstart met vijftig kunstenaars in uniek boek en nieuwe audiovisuele concertreeks: “Een superstraf najaar”

  Het Bos viert doorstart met vijftig kunste­naars in uniek boek en nieuwe audiovisue­le concert­reeks: “Een superstraf najaar”

  De hippe cultuurtempel Het Bos heeft de deuren weer geopend. Donderdagavond werd de doorstart in Het Bos gevierd met de lancering van het boek RISOTTO, waaraan vijftig kunstenaars meewerkten en vanaf volgende week start concertreeks Bosbubbles, waarbij muzikanten en kunstenaars samen voor een audiovisueel spektakel zorgen. “Na de bittere pil gaan we er weer met volle moed tegenaan.”
 2. 35 nieuwe ‘Smaakmeesters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  35 nieuwe ‘Smaakmees­ters’ ondanks zwaar jaar voor de horeca: “Teken van veerkracht”

  De stad Antwerpen en meer dan tachtig gepassioneerde horecaondernemers organiseren op 3 en 4 oktober de zesde editie van het culinaire festival ‘Smaakmeesters’. Het hele weekend kunnen bezoekers genieten van lekker eten en drinken en ondanks de coronacrisis zijn er dit jaar 35 nieuwe deelnemers. “Een teken van veerkracht, er is meer nodig dan een virus om onze stad te doen kapseizen”, zegt schepen van Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA).
 1. RECONSTRUCTIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE: Ilias en nonkel hadden alles mee voor hun fietstocht, behalve voldoende drinkwater

  Benyamine E.M., de lievelingsoom van de 12-jarige Ilias Chahdi uit Mortsel, is door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van de ontvoering van zijn neefje. Zelf ontkent hij dat hij Ilias heeft gekidnapt, en beweert hij dat hij ‘gewoon’ samen met de jongen wilde gaan kamperen. Iets wat de speurders op dit moment maar moeilijk kunnen geloven. Want waarom haalde hij dan de sim-kaart uit zijn gsm? En waarvoor huurde hij een opslagloods? Een reconstructie.
 2. Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaffia. Als we nu niet hoger schakelen, verschuiven alle problemen naar ons”
  PREMIUM

  Bart De Wever kijkt met strakke blik naar het noorden: “Nederland rijdt een sprint tegen de drugsmaf­fia. Als we nu niet hoger schakelen, verschui­ven alle problemen naar ons”

  De Antwerpse gemeenteraad debatteert maandag over het drugsgeweld in de stad. Ondertussen lijkt het door de veelbesproken Operatie Nachtwacht met BearCats en gerichte controles weer rustiger in Deurne. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) tempert wel de verwachtingen. “Niemand kan uitsluiten dat binnen een maand of vier niet nog zwaarder geweld onze kant uitkomt, aangestuurd vanuit Dubai of Amsterdam.” Lees alles over de drugsoorlog in Antwerpen in ons dossier.