Koen Baten
Volledig scherm
© Koen Baten

Explosie bij Groothandelsmarkt op Kielsbroek: “Vooral veel rookontwikkeling, maar snel onder controle”

AntwerpenBij de Groothandelsmarkt op het Kielsbroek heeft vanmiddag een explosie plaatsgevonden. De brandweer kwam snel ter plaatse en begon onmiddellijk de aanpalende bedrijven te evacueren. Na verder onderzoek bleek het gelukkig te gaan om een relatief kleine ontploffing van een machine in een van de bedrijven. Er is wel nog veel rookontwikkeling.

 1. Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervriezers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenartsen”
  Antwerpen

  Waarom Zoo Antwerpen stalen van zo veel mogelijk dieren verzamelt in ‘supervrie­zers’: “Wat hier ligt, is goud waard voor dierenart­sen”

  ZOO Antwerpen is gestart met een bijzonder initiatief: de ontwikkeling van een grootse Biobank. In speciale vriezers van wel -80 graden worden van zoveel mogelijk dieren uit Europese dierentuinen stalen verzameld – van bloed tot DNA. “Dit is niet alleen van nut voor wetenschappelijk onderzoek, maar ook erg belangrijk voor de dieren zelf”, stelt geneticus Philippe Helsen.
 2. Tien jaar geleden schreeuwde hij nog z’n onschuld uit, nu staat Vlaming op Most Wanted-lijst voor drugshandel
  PREMIUM

  Tien jaar geleden schreeuwde hij nog z’n onschuld uit, nu staat Vlaming op Most Wan­ted-lijst voor drugshan­del

  De Nederlandse politie heeft dinsdag de 45-jarige Tom Michielsen uit Stabroek (Antwerpen) toegevoegd aan de Europese opsporingslijst. Hij wordt gezocht voor internationale drugshandel en hij moet nog ruim 3,5 jaar jaar gevangenisstraf uitzitten. Michielsen is de Vlaming die tien jaar geleden zijn onschuld uitschreeuwde toen hij achter de tralies vloog in Dubai wegens drugssmokkel.
 1. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug

 2. In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg
  Play

  In de voetsporen van de Oranjes in Middelburg