Boer van Tienen
Volledig scherm
Boer van Tienen © Google Maps

Ex-uitbater Boer van Tienen legt boeken neer na verloren rechtszaak

De vennootschap achter café Boer van Tienen op het Mechelseplein is door de Antwerpse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Het was de (voormalige) uitbater van de bekende volkskroeg die zelf de boeken heeft neergelegd. Ook brasserie Tien voor Twaalf op de Wapper behoort tot de failliete bvba. 

  1. Moord op Daniël (9): twee verdachten moeten tonen hoe jongetje het leven liet in asielcentrum

    Moord op Daniël (9): twee verdachten moeten tonen hoe jongetje het leven liet in asielcen­trum

    De 22-jarige Ali A. en 19-jarige Fahmi A. zijn dinsdagmorgen teruggebracht naar het asielcentrum voor de reconstructie van de ontvoering en de moord op de 9-jarige Daniël Chihadeh. De jongen werd op 25 april 2019 dood teruggevonden in een gracht aan de rand van het asielcentrum. De twee verdachten geven elkaar de schuld van de moord. De vader van Daniël is speciaal vanuit Duitsland overgekomen om de reconstructie bij te wonen.
  2. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 183 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 66. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1720. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 325 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.