Volledig scherm
Boer van Tienen © Google Maps

Ex-uitbater Boer van Tienen legt boeken neer na verloren rechtszaak

De vennootschap achter café Boer van Tienen op het Mechelseplein is door de Antwerpse rechtbank van koophandel failliet verklaard. Het was de (voormalige) uitbater van de bekende volkskroeg die zelf de boeken heeft neergelegd. Ook brasserie Tien voor Twaalf op de Wapper behoort tot de failliete bvba. 

Het faillissement van Boer van Tienen bvba komt niet uit de lucht gevallen. Oud-voetballer Nick Descamps, tot voor kort de uitbater van de Boer van Tienen, verloor eind november vorig jaar een rechtszaak tegen brouwerij Moortgat dat het café in zijn bezit heeft. De rechter oordeelde dat Descamps het pand moest verlaten omdat hij had nagelaten om de handelshuurhernieuwing in orde te brengen.

Omdat Descamps de handelshuurhernieuwing niet in orde had gebracht, zocht én vond Moortgat al begin 2019 een nieuwe uitbater: Alain Roels, de organisator van ‘Antwerpen Zingt’. Na de rechtszaak werd het café definitief aan hem toegewezen. Roels voert momenteel grondige verbouwingswerken in de Boer van Tienen. Hij wil de zaak – die wordt omgedoopt naar ‘In den Boer van Tienen’, de oorspronkelijke naam - in ere herstellen. Eind januari of begin februari moet de kroeg heropenen.

De handelsrechter heeft meester Peter Verstraeten aangesteld als curator. Hij moet het faillissement van Boer van Tienen bvba – waartoe ook brasserie Tien voor Twaalf aan de Wapper behoort – verder afhandelen. 

 1. RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdekkingstocht
  PREMIUM

  RECENSIE. Dim Dining: een culinaire ontdek­kings­tocht

  In november kreeg Dim Dining de titel ‘Aziaat van het jaar’ en meteen een 15/20 in de Gault&Millau, en dat is absoluut niet overdreven. Het duo Simon van Dun (in de keuken) en Jonas Kellens (in de zaal) zorgt in het exclusieve restaurant op de Vrijdagmarkt voor eigenzinnige Aziatische gerechten met topproducten, en een fantastische bediening. Bij Dim Dining geef je iets meer uit dan in het modale restaurant, maar je krijgt er een ervaring voor in de plaats. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. Drugsverkoop vanuit pand opgerold

  Drugsver­koop vanuit pand opgerold

  Het wijkondersteuningsteam West van de lokale politie zag vrijdag een man zoekend over de Paardenmarkt wandelen. De inspecteurs vermoedden dat de man op zoek was naar drugs en volgden hem. In de De Pretstraat ging de man een woning binnen. Een paar tellen later verliet hij het pand opnieuw. Aangezien de politie vermoedde dat er net drugs aangekocht werd, controleerde de inspecteurs de man. Ondertussen zagen ze nog een vermoedelijke klant bij het pand aankomen. Ze kochten beiden bij een andere verkoper. In het onderzoek werden drie huiszoekingen verricht. De politie vond verdovende middelen, geld en mobiele telefoons. Vier personen werden gearresteerd. Twee van hen zijn voor de onderzoeksrechter geleid.
 3. Dealer verstopt drugs in mond bij politiecontrole

  Dealer verstopt drugs in mond bij politiecon­tro­le

  De lokale politie merkten vrijdagavond een man op in de Offerandestraat. Hij stond duidelijk op iemand te wachten. De politie besloot de man even in de gaten te houden. Al snel maakte die contact met een andere man, die hoofdschuddend vertrok. De twee werden gecontroleerd. De eerste verklaarde dat hij drugs wilde kopen. Maar de verkoper wilde er niet op ingaan. De tweede man, de vermoedelijke verkoper, had drie gebruikershoeveelheden cannabis in zijn mond. Hij had ook een som geld op zak. De verkoper bleek illegaal in het land te zijn. Aangezien hij eerder al eens werd gearresteerd, kon de politie deze keer zijn verblijfplaats snel achterhalen. Bij een huiszoeking vond de politie een weegschaal, verpakkingsmateriaal en een kleine hoeveelheid cannabis.