Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Villa Tinto is een megabordeel met 51 ramen in het Schipperskwartier. © photo_news

Ex-prostituee getuigt over afpersing in megabordeel Villa Tinto: “Toen ik stopte met betalen, werd ik zonder pardon op straat gezet”

Een ex-prostituee, die vier jaar lang in het 51 kamers tellende megabordeel Villa Tinto in het Antwerpse Schipperskwartier heeft gewerkt, heeft in de correctionele rechtbank getuigd over hoe ze door de conciërges werd afgeperst. “Ze hintte naar cadeaus en gedroeg zich heel agressief. Veel meisjes waren bang van haar.” 

“Wie niet betaalde of geen cadeaus gaf, dreigde een slechtere kamer te krijgen. Óf kon zijn kamer verliezen en was dan ook niet in staat om te werken”, getuigde ex-prostituee V. dinsdagmorgen in de Antwerpse rechtbank. “Het is niet zo dat Muriël U. (een van de twee conciërges die terechtstaat, red.) expliciet om geld of cadeaus vroeg, maar ze liet wel heel duidelijk merken dat ze het van ons verwachtte. Zo hintte ze er bijvoorbeeld naar dat haar uurwerk oud en versleten was. Óf ze zei dat ze dringend een nieuwe tas nodig had. Muriël U. gedroeg zich ook heel agressief en schold de meisjes vaak de huid vol. Veel meisjes waren bang van haar. Ik ben uiteindelijk gestopt om het extra geld te betalen en werd kort daarna zonder pardon op straat gezet. Hun reden voor mijn ontslag? Ik had de deur zogezegd laten openstaan.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Stad wil gebruik lachgas als drug aan banden leggen. 18-jarige gebruiker getuigt: “Ik kon mijn lichaam niet meer bewegen maar stoppen doe ik niet”

  Stad wil gebruik lachgas als drug aan banden leggen. 18-jarige gebruiker getuigt: “Ik kon mijn lichaam niet meer bewegen maar stoppen doe ik niet”

  Het oneigenlijk verkopen, gebruiken en bezitten van lachgas wordt verboden in Antwerpen. Het gas, normaal gezien gebruikt voor medische toepassingen en in de voedingssector, is een populair roesmiddel geworden omdat het gemakkelijk en legaal verkrijgbaar is. De stad wil dat nu aan banden leggen en tegelijk inzetten op preventie bij handelaars en jongeren. Dat deze maatregel nodig is blijkt uit een getuigenis van een 18-jarige jongeman.
 2. Winkeldief gevat die twee paar sokken, twee broeken en twee jassen draagt

  Winkeldief gevat die twee paar sokken, twee broeken en twee jassen draagt

  Medewerkers van een kledingzaak op de Meir verwittigden donderdagnamiddag de politie omdat ze een winkeldief hadden betrapt. De verdachte zette het op een lopen, maar een winkelbediende ging de achtervolging in terwijl de politie werd verwittigd. Verschillende interventieploegen werden aangestuurd voor nazicht. Aanvankelijk kon de man ontkomen, maar een ploeg van het Orida-fietsteam kon de man staande houden in het Begijnhof.
 3. Inspecteurs vormen hangende mensenketting om hond uit water te redden

  Inspec­teurs vormen hangende mensenket­ting om hond uit water te redden

  Een interventiepatrouille van de lokale politie heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag van haar meest acrobatische kant laten zien toen twee inspecteurs een hond uit het water redden. Het diertje zat op één van de drijvende bloembakken aan de IJzerlaan en de Noorderlaan, ongeveer twee meter onder het straatniveau. Ze maakten samen met een getuige een menselijke ketting. Eén van de inspecteurs ging over de kant liggen terwijl zijn collega hem goed vast hield aan de benen. “Na enkele excellent uitgevoerde, haast acrobatische bewegingen konden ze de hond bij de halsband nemen en omhoog trekken”, klinkt het bij de politie. “De hond kon op het kantoor geïdentificeerd worden. Het diertje en de eigenaar zijn herenigd.”