De Antwerpse Villa Tinto is een megabordeel met 51 ramen in het Schipperskwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Villa Tinto is een megabordeel met 51 ramen in het Schipperskwartier. © photo_news

Ex-prostituee getuigt over afpersing in megabordeel Villa Tinto: “Toen ik stopte met betalen, werd ik zonder pardon op straat gezet”

Een ex-prostituee, die vier jaar lang in het 51 kamers tellende megabordeel Villa Tinto in het Antwerpse Schipperskwartier heeft gewerkt, heeft in de correctionele rechtbank getuigd over hoe ze door de conciërges werd afgeperst. “Ze hintte naar cadeaus en gedroeg zich heel agressief. Veel meisjes waren bang van haar.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturingen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”
  PREMIUM

  Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturin­gen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”

  Dat de persconferentie die provinciegouverneur Cathy Bercx deze namiddag organiseerde heel wat gespreksstof zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Vooral horeca-uitbaters keken vol spanning toe, wat zou er gebeuren met de befaamde ‘avondklok’? Die maakt vanaf vandaag plaats voor een ‘nachtklok’. Je mag weer op café tot 1 uur, maar je moet thuis zijn tussen 1.30 tot 5 uur ‘s ochtends. Het nieuws ontlokt veel hoera’s bij de Antwerpse cafés, maar bij restaurants klinkt het minder enthousiast. “Wie weet wat wordt er binnen twee weken weer aangepast?”
 2. Voorzichtige tevredenheid bij Antwerpse cultuurhuizen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voorzichti­ge tevreden­heid bij Antwerpse cultuurhui­zen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voelde u woensdagmiddag een briesje door de stad Antwerpen, dan zou dat wel eens de zucht van opluchting kunnen zijn geweest van de Antwerpse cultuursector. Gouverneur Cathy Berx opende de deuren opnieuw van de theaterzalen en cultuurhuizen en gaf deze mensen een beetje perspectief. “Beleidsmakers zien eindelijk in dat cultuurhuizen sluiten niet nodig was.”