De Sint-Hubertuskerk aan de Victor Jacobslei in Berchem.
Volledig scherm
De Sint-Hubertuskerk aan de Victor Jacobslei in Berchem. © RV

Erfpachter gezocht voor Sint-Hubertus: “Nieuwe bestemming geven aan kerk blijft moeilijk proces”

Antwerpen/BerchemVijf jaar na de opmaak van het Antwerpse parochiekerkenplan is nog geen enkel van de vijf pilootprojecten voor een nieuwe bestemming gerealiseerd. De Peperbus kwam in de buurt, tot Unizo er vorige herfst de stekker uittrok. De stad en kerkfabriek Sint-Willibrordus Berchem hopen intussen op een erfpachter voor de prachtige Sint-Hubertuskerk. Kandidaten hebben nog een maand de tijd om een dossier in te dienen.

 1. Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”
  Antwerpen

  Koolkaai wordt gezellig terras: “Zeker na corona zal daar behoefte aan zijn”

  Goed nieuws voor Nena Shaw (30), de zaakvoerster van café-atelier ‘Who’s Afraid of Red Yellow & Blue’. Ze mag haar miniterrasje op de Koolkaai permanent uitbreiden met 60m². Omdat het momenteel ook voor deze café-uitbaatster financieel niet van een leien dakje loopt door de coronacrisis, startte ze een crowdfunding. “Dit is niet enkel voor mij een positief verhaal, hiermee wil ik ook iets teruggeven aan Antwerpen”, klinkt het.
 2. Antwerpse gouverneur start participatief overleg over oostelijke verbinding van Haventracé
  Antwerpen

  Antwerpse gouverneur start participa­tief overleg over oostelijke verbinding van Haventracé

  Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft dinsdag het startschot gegeven voor participatief overleg rond het complex project ‘Oostelijke Verbinding’, een onderdeel van het Haventracé dat in het kader van het Toekomstverbond de Antwerpse mobiliteitsknoop mee moet helpen aanpakken. Er zal onder meer worden onderzocht hoe de bijkomende weginfrastructuur kan worden geïntegreerd met spoor- en tramlijnen, leidingstraten en fietsnetwerken.
 1. In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken
  Play

  In dit hotel kunnen de studenten eindelijk weer koken

 2. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!