Hamdi C., hoofdhuurder van het ontplofte pand aan de Paardenmarkt, kon zich vandaag verdedigen voor de correctionele rechtbank. Hij liet zich bijstaan door meester Tom Cielen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hamdi C., hoofdhuurder van het ontplofte pand aan de Paardenmarkt, kon zich vandaag verdedigen voor de correctionele rechtbank. Hij liet zich bijstaan door meester Tom Cielen. © Photo News

“Er moet een schuldige aangeduid worden. De publieke druk is te groot”: advocaat beklaagde explosie Paardenmarkt minimaliseert verantwoordelijkheid cliënt

AntwerpenNa een uitvoerig requisitoir van het OM op 5 mei was het vandaag de beurt aan de advocaat van Hamdi C. Meester Cielen benadrukte dat de hoofdhuurder van Paardenmarkt nummer 101, dat op 15 januari 2018 de lucht in ging door een gasexplosie, absoluut niet de volledige verantwoordelijkheid zou moeten dragen. Bij de andere advocaten zat dat niet lekker. “Ik vraag me nog altijd af waarom Hamdi mij toen niet heeft ingelicht over dat gaslek.”

  1. Twee scholen moeten op zoek naar oplossing voor 250 leerlingen: “Ons hele team is van de kaart”
    PREMIUM

    Twee scholen moeten op zoek naar oplossing voor 250 leerlingen: “Ons hele team is van de kaart”

    De instorting van de school in aanbouw op Nieuw Zuid is naast een menselijke tragedie ook slecht nieuws voor heel wat Antwerpse gezinnen én een emotioneel enorme dreun voor de schoolteams. Zowel de stedelijke basisschool Zuidzin als de muzische basisschool K’do (GO!) hadden er op 1 september hun intrek moeten nemen. Alles samen gaat het om 250 leerlingen waarvoor nu zo snel mogelijk een oplossing zal worden gezocht. En dat wordt niet zo eenvoudig.