De drukste weg van Antwerpen was vorig jaar - niet verwonderlijk - de Antwerpse Ring.
Volledig scherm
De drukste weg van Antwerpen was vorig jaar - niet verwonderlijk - de Antwerpse Ring. © De Freine

Enkel Brussel en Bergen nóg drukker dan Antwerpen

Wie zich vorig jaar in de Antwerpse ochtend- en avondspits begaf, zag zijn of haar reistijd gemiddeld met 17 en 19 minuten per half uur stijgen. Dat blijkt uit de Traffic Index van TomTom. Volgens de gps-fabrikant, die de verkeersdrukte wereldwijd aan de hand van reële gebruikersdata analyseert, is Antwerpen de derde drukste stad van ons land.

  1. Hoe een fascistische Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Hoe een fascisti­sche Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”

    In de nacht van 22 op 23 mei 1936 worden twee socialistische syndicalisten in de Antwerpse binnenstad neergekogeld door een fascist. De moord op Albert Pot (19) en Theo Grijp (37) gaf aanleiding tot de grootste algemene staking ooit in ons land, en betekende meteen ook het begin van onze moderne sociale zekerheid. De gebeurtenissen worden zaterdag om 14 uur door de socialistische vakbond ABVV herdacht.