Els Lambrecht
Volledig scherm
PREMIUM
Els Lambrecht © RV

Els (35) probeert al elf jaar zwanger te worden maar nu volgt door corona zoveelste klap: “Fertiliteitscentra moeten dicht. Het is alsof ik weer een kindje verlies”

Els Lambrecht wil al elf jaar lang mama worden. De tijd dringt: ze is al 35 jaar. Nu corona ons land in een wurggreep houdt, volgt de zoveelste klap. Ook de fertiliteitscentra gaan op slot. “Het voelt alsof er wéér een poging niet gelukt is, alsof ik opnieuw een kindje kwijt ben.” Vzw Kinderwens start daarom samen met UZ Gent een online project om wensouders op te vangen. “Een onvervulde kinderwens kan even intens zijn als rouwen”, zegt hoogleraar Lode Godderis van vzw Kinderwens.

  1. Chatberichten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmilieu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”
    PREMIUM

    Chatberich­ten nekken criminelen die aanslagen pleegden voor drugsmili­eu: “Schiet uw magazijn leeg op de deur, en stuur foto als bewijs”

    Deurne stond eind augustus 2020 in rep en roer na maar liefst zeven aanslagen met granaten en kalasjnikov. Burgemeester De Wever stuurde zijn Bearcat en veel politie de straat op. De daders bleven onvindbaar. Tot de chatdienst Sky ECC werd gekraakt, en de berichtjes de speurders naar de criminelen leidden. Hoofdverdachte Mohamed El H. riskeert 6 jaar cel.