Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Einde van een tijdperk: vanaf 3 juni geen parkeerbonnen meer in Antwerpen

In Antwerpen gebeuren parkeercontroles vanaf woensdag 3 juni digitaal, en dus zijn parkeertickets niet meer nodig. Parkeerwachters zullen ook geen bon meer achterlaten op voertuigen die fout geparkeerd staan of waar geen parkeergeld voor betaald is. Bestuurders zullen in de plaats een kennisgeving ontvangen via de post. Om foutparkeren aan te geven, zullen de parkeerwachters wél een flyer plaatsen op auto’s die in overtreding zijn.

 1. Pieter (31) ontwerpt datingplatform gericht op kennis en slow speeddating: “De wetenschappelijk vragenlijsten zorgen voor een efficiënte match”

  Pieter (31) ontwerpt datingplat­form gericht op kennis en slow speedda­ting: “De wetenschap­pe­lijk vragenlijs­ten zorgen voor een efficiënte match”

  Pieter Uytterlinde (31) lanceert in Antwerpen het nieuwe datingconcept ‘Date A Mate’. Ingeschreven vrijgezellen worden aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijke vragenlijsten. Nadien nemen ze deel aan een datingtraject met minstens vijf sessies. “Zo leren ze elkaar tot op een dieper niveau leren kennen en baseren ze zich niet alleen op oppervlakkige kennis.”
 2. Antwerpse prof Wouter Van Dooren dient bezwaar in tegen bouw Oosterweel: “Combinatie van modal shift en A102-snelweg zou veel beter zijn”
  PREMIUM

  Antwerpse prof Wouter Van Dooren dient bezwaar in tegen bouw Oosterweel: “Combinatie van modal shift en A102-snel­weg zou veel beter zijn”

  De Antwerpse professor Bestuurskunde Wouter Van Dooren heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag voor de Oosterweelverbinding. Geen grote verrassing, aangezien Van Dooren al jaren kritisch tegen het Oosterweeldossier aankijkt. “Als men eerst de A102 en de rest van het noordelijke haventracé bouwt én dat combineert met een modal shift naar 50 procent duurzaam vervoer, is Oosterweel niet nodig”, zo betoogt hij.
 3. Hoe beleefde Sergio Herman de lockdown? “Thuis in je eigen cocon, dat was heel intiem”
  PREMIUM

  Hoe beleefde Sergio Herman de lockdown? “Thuis in je eigen cocon, dat was heel intiem”

  De lockdown is nog niet koud, of Sergio Herman (50) heeft al een nieuw restaurant geopend. Op 14 juli nemen de eerste gasten plaats in Le Pristine in Antwerpen, al was de lancering van zijn nieuwe restaurant oorspronkelijk gepland in april. Voor een man met ondertussen acht horecazaken op zijn naam, waren de afgelopen maanden geen sinecure, al blijft Sergio Herman er verrassend rustig bij. “Het waren surrealistische maanden, waar ik ook wel van heb genoten.”