Volledig scherm
Nieuw bier Eilandje. © Antwerpse Brouw Compagnie

‘Eilandje’ is nieuw Antwerps zomerbier

Op het Bollekesfeest dit weekend kan je niet enkel Bollekes drinken, maar ook een nieuw Antwerps zomerbier. De Antwerpse Brouw Compagnie, vooral bekend om zijn Seefbier, stelt ‘Eilandje’ voor, een biertje dat enkel gebrouwen wordt in de zomer van 2019. 

‘Eilandje’ is een blond bier van 6,4% alcohol, met een zomers smaakpalet. “Het bier is een uniek zomerbrouwsel, dat een tropische cocktail van exotische hopsoorten bevat”, laat Johan Van Dyck van de Antwerpse Brouw Compagnie weten. “We wilden een echt zomers biertje maken, met smaken die je als het ware naar een tropisch eiland meevoeren. Hiervoor gingen we op zoek naar hopsoorten die aroma’s van mango, meloen, kokosnoot en tropisch fruit geven. Maar we gingen nog een stap verder. Anders dan bij een ‘normale’ wijze van brouwen, hebben we geen hop toegevoegd tijdens het brouwen zelf, maar uitsluitend tijdens de gisting en de rijping van het bier. Hierdoor is het een echte ‘hop-extravaganza’ geworden, een geur- en smaakbommetje, zonder de typische bitterheid die je van hop zou verwachten.”

Het zomerbiertje wordt slechts één keer in een beperkte hoeveelheid gebrouwen en kan je dus enkel in de zomer van 2019 drinken. Dat komt omdat de hoeveelheid hop die nodig is voor het biert enorm hoog is, door de specifieke manier van brouwen. “De hoeveelheid hop voor dit bier is dertig keer groter dan bij een ‘normaal’ bier. De hopsoorten die we nodig hadden, zijn bovendien heel schaars, wat zich vertaalde in een prijs die tot vijf keer hoger lag dan voor standaardhop. Wetende dat hop sowieso al het duurste ingrediënt van bier is, zal het bijgevolg bij eenmalig exclusief brouwsel blijven.” Er zijn in totaal een 100-tal vaten beschikbaar, waarna het bier zal verdwijnen. ‘Eilandje’ is dit weekend exclusief te proeven aan de stand van de Antwerpse brouwerij op de Groenplaats. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”