110 patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis kregen begin dit jaar een brief in de bus waarin ze lazen dat de endoscoop die gebruikt werd bij hun onderzoek, niet voldoende gereinigd werd en dat ze mogelijk een infectieziekte hebben opgelopen
Volledig scherm
110 patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis kregen begin dit jaar een brief in de bus waarin ze lazen dat de endoscoop die gebruikt werd bij hun onderzoek, niet voldoende gereinigd werd en dat ze mogelijk een infectieziekte hebben opgelopen © Joel Hoylaerts/Photo News

Eerste resultaten bloedonderzoek patiënten Sint-Vincentius hoopgevend: “Tot nu toe liep niemand infectieziekte op na gebruik slecht ontsmet toestel”

AntwerpenVan de 110 patiënten die vorig jaar een endoscopisch onderzoek hebben laten doen met een niet goed ontsmet toestel, hebben er 35 zich al laten testen op infectieziektes. De resultaten zijn geruststellend want niemand van hen liep iets op. Het Sint-Vincentius ziekenhuis heeft wel officieel klacht neergelegd tegen de firma en vraagt een financiële vergoeding.

 1. IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  IN BEELD. Op visite bij Bricks in the City: “We gebruiken onze kinderen als excuus om zelf met LEGO te spelen”

  Surfers in je toilet, het opgeloste mysterie van De Rechtvaardige Rechters, George Clooney die thee drinkt in plaats van koffie en een haai die badeendjes aanvalt. Niks is te gek in de wondere wereld van LEGO, en dus ook niet op de expo Bricks in the City die momenteel in de Handelsbeurs loopt. Voor jong én oud. “In onze tijd werden LEGO-blokjes nog in hout gemaakt.”
 1. LIVE: Inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris
  Play

  LIVE: Inaugura­tie van Joe Biden en Kamala Harris

 2. Alle nieuwe maatregelen op een rijtje
  Play

  Alle nieuwe maatrege­len op een rijtje