Schepen Annick De Ridder (N-VA) en WIlfried Patroons, bezieler van het Gilbert van Schoonbeke-jaar, reikten de eerste planningsprijs uit aan de ontwerpers en uitvoerders van Turnova in Turnhout.
Volledig scherm
Schepen Annick De Ridder (N-VA) en WIlfried Patroons, bezieler van het Gilbert van Schoonbeke-jaar, reikten de eerste planningsprijs uit aan de ontwerpers en uitvoerders van Turnova in Turnhout. © RV

Eerste planningsprijs Gilbert van Schoonbeke bekroont Turnhoutse stadsvernieuwing, ook Groen Zuid was genomineerd

Het Turnhoutse stadsvernieuwingsproject Turnova heeft de allereerste planningsprijs ‘Gilbert van Schoonbeke’ gewonnen. Daar is een bedrag van 10.000 euro aan verbonden. De jury looft de ruimtelijke kwaliteiten en de duurzaamheid van Turnova. Groen Zuid in Hoboken, op de voormalige bedrijfsterreinen van Scanfil, was een van de vier genomineerde projecten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Internationaal gerenommeerde Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebietenbier

  Internatio­naal gerenom­meer­de Zwanzedag komt voor het eerst naar Antwerpen met exclusief rodebieten­bier

  De Zwanzedag, het is een fenomeen onder geuzeliefhebbers. Elk jaar brouwt de begeerde Brusselse brouwerij Cantillon een uniek experimenteel bier dat slechts één dag geschonken wordt in een select aantal cafés over heel de wereld. Voor de eerste keer ooit komt het Zwanzebier naar Antwerpen deze week. “Het wordt een complex smaakpalet van rode biet en het fruitige, zurige van lambiek.”
 2. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op vrijdag 25 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 66 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 89. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1664. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 314 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Eric (60) baat oudste pantoffelwinkel van Antwerpen uit: “Toeristen stappen hier vol verbazing binnen”
  PREMIUM

  Eric (60) baat oudste pantoffel­win­kel van Antwerpen uit: “Toeristen stappen hier vol verbazing binnen”

  Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze nieuwe reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. We beginnen bij ‘t Pantoffeltje waar Eric De Meyer schoenen verkoopt met hart en ziel.
 4. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op donderdag 24 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op donderdag 24 september

  In Antwerpen zijn er op één dag 89 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 147. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 1607 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 304 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.