Aannemer Willemen is momenteel bezig met de kelderwanden van de eerste van drie nieuwe Kielparktorens. Op de achtergrond zie je de drie Silvertopblokken, ook op het Kiel.
Volledig scherm
Aannemer Willemen is momenteel bezig met de kelderwanden van de eerste van drie nieuwe Kielparktorens. Op de achtergrond zie je de drie Silvertopblokken, ook op het Kiel. © Tessa Kraan

Eerste nieuwe Kielparktoren moet er volgend jaar staan: aannemer is met bouw gestart

AntwerpenDe bouw van de eerste van drie nieuwe Kielparktorens is gestart. Alles zit voorlopig nog ondergronds: aannemer Willemen is volop bezig met de kelderwanden. De toren moet in de loop van 2023 klaar zijn. Het Y-vormig gebouw, 16 verdiepingen hoog, wordt een visueel eerbetoon aan de oude wolkenkrabbers van architect Jos Smolderen. Elke drie jaar komt er een nieuwe toren bij.

  1. Waarom Lily (11) géén plek in Antwerpse middelbare voorkeursschool krijgt: “Toeval beslist over het geluk van onze dochter... Zo onrechtvaardig”
    PREMIUM

    Waarom Lily (11) géén plek in Antwerpse middelbare voorkeurs­school krijgt: “Toeval beslist over het geluk van onze dochter... Zo onrecht­vaar­dig”

    Van alle kinderen die zich dit voorjaar in Antwerpen voor de A-stroom van het middelbaar onderwijs aanmeldden, heeft 6 procent – of 467 leerlingen – géén plaats in een voorkeursschool. De ontgoocheling bij Véronique De Nijs en Joris Janssen, maar vooral bij dochter Lily (11), is enorm. “Al haar beste vriendinnetjes kunnen naar dezelfde school in Edegem. Lily grijpt er als enige naast. We krijgen deze ‘loterij’ niet aan haar uitgelegd.” Hoe de procedure in zijn werk gaat? Met een grote portie toeval, zo blijkt. En de inbreng van... een deurwaarder.
    Antwerpen