Gerechtelijk directeur Yve Driesen feliciteert Paul Claeys bij de start van zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie Antwerpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerechtelijk directeur Yve Driesen feliciteert Paul Claeys bij de start van zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie Antwerpen. © Klaas De Scheirder

“Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen”: drugsspeurder Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen

Antwerpen/LokerenBij de federale politie is Paul Claeys (67) een unicum. Niemand heeft meer dienstjaren op de teller dan hij. Hij begint deze maand aan zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie (FGP), waarvan meer dan twintig jaar bij de drugsbrigade in Antwerpen. “Toen ik als jonge rijkswachter bij de havenbrigade begon, lag er niemand wakker van drugs.”

 1. Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadanalyse'
  PREMIUM
  Antwerpen

  Wereldag Dementie: Antwerpse dokter is enige in België die dementie voorspelt via 'gangpadana­ly­se'

  Vandaag, 21 september, is het Werelddag Dementie. Wij gingen op bezoek bij prof. dr. Anne-Marie De Cock, die als enige in België dementie kan detecteren via een ‘gangpadanalyse’. Patiënten wandelen over een soort tapijt, en op basis daarvan kan de dokter dementie opsporen. “We kunnen Alzheimer niet genezen, maar we kunnen wel een positieve impact hebben op het leven van de patiënt.”
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
  PREMIUM

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

  De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?