De Meir in Antwerpen
Volledig scherm
De Meir in Antwerpen © Klaas De Scheirder

Eerste dag mét mondmaskers in winkels op de Meir verloopt vlekkeloos: “Iedereen voelt zich veiliger”

Vanaf vandaag, zaterdag 11 juli, zijn mondmaskers verplicht in onder andere winkels, bioscopen, bibliotheken, theaters en gebedshuizen. Op de Meir in Antwerpen verloopt die nieuwe regel vlekkeloos: zo goed als iedereen heeft in de winkels een mondmasker op, en zowel handelaars als klanten zijn tevreden.

 1. Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroever brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: saneringsnorm niet overschreden in woon- en recreatiegebied
  Antwerpen

  Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroe­ver brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: sanerings­norm niet overschre­den in woon- en recreatie­ge­bied

  Je zou het een beetje positief nieuws kunnen noemen: bodemstalen die de stad op Linkeroever liet nemen, wijzen uit dat enkel op de grens van de werfzone voor Oosterweel de saneringsnorm voor PFAS (de niet-afbreekbare chemicaliën waartoe ook PFOS behoort) is overschreden. Mensen wonen daar niet, recreatie kan er ook niet. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid om nog veel meer gericht onderzoek, gekoppeld aan maatregelen.
 1. Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”
  Antwerpen

  Eerste expo populaire ‘On adventure with dad' in Kavka: “Mensen beseffen niet hoe tijdrovend deze hobby is”

  Een giftig goedje uit een flacon in een laboratorium drinken, van een klif springen, optreden voor een grote zaal,... Alix (2) en Aster (4 maanden) durven het allemaal aan. Althans, op foto. Papa Kenny (32) toont via zijn populaire Instagrampagina ‘on adventure with dad’ zijn 156.000 volgers wat zijn dochters zoal uitspoken als mama Tineke van huis is. Voor het eerst stelt hij gratis 15 nieuwe foto’s tentoon in de Kavka aan de Oudaan: “Ideaal om je eigen papa mee te nemen op vaderdag.”
 2. Antwerpse rechtenstudenten winnen Campus Cup: "Het moeilijkste? Anderhalve maand onze overwinning verzwijgen”
  Antwerpen

  Antwerpse rechtenstu­den­ten winnen Campus Cup: "Het moeilijk­ste? Anderhalve maand onze overwin­ning verzwijgen”

  Thibaut Verhofstede (23) uit Kapellen, Manon Pellegrims (22) uit Wijnegem, Laura Costermans (22) uit Kalmthout en Damiaan Leire (22) uit Hoevenen mogen zich de slimste studenten van Vlaanderen noemen. De rechtenstudenten van de Universiteit Antwerpen trokken donderdagavond aan het langste einde tijdens de finale van de Campus Cup op Eén. De trofee komt zo voor de eerste keer op Antwerps grondgebied terecht. “We waren meer met de quiz bezig, dan met onze thesis”, lachen de winnaars.