De MS Europa meert aan het nieuwe ponton aan.
Volledig scherm
De MS Europa meert aan het nieuwe ponton aan. © Klaas De Scheirder

Eerste cruiseschip in Antwerpen in anderhalf jaar meert met uren vertraging aan op nieuw ponton

AntwerpenDinsdagvoormiddag meerde voor het eerst in anderhalf jaar weer een groot cruiseschip aan in de Antwerpse haven. De MS Europa, 200 meter lang, had enkele uren vertraging door een ongeluk in Nederland. Daar viel maandag een bejaarde man overboord in de buurt van Texel. “De aankomst van het cruiseschip is een positief signaal voor de toeristische sector”, zegt schepen Koen Kennis.

  1. REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
    PREMIUM
    Antwerpen

    REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

    Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”