Collectie Laurence Vandenborre
Volledig scherm
Collectie Laurence Vandenborre © LV Fine Jewelry

Eerste conceptstore voor juwelen in Antwerpen opent vrijdag

Vrijdag gaat de eerste fine jewelry conceptstore van België open in de Arenbergstraat in Antwerpen. In The Vault vind je exclusieve stukken van beloftevolle juwelenontwerpers, en dat nog tot 15 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

  Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

  Bij de start van het nieuwe schooljaar kwamen verschillende verhalen naar boven van kinderen uit het buitengewoon onderwijs die uren op de bus naar school zaten. Zo ook de leerlingen van De Tjalk in Antwerpen: de leerlingen met een fysieke en soms ook mentale beperking zaten soms tot vier uur op de bus. Daar is volgens directrice Ingrid Henckens nog niet veel aan veranderd, ondanks de versoepeling van de maatregelen. “De situatie blijft schrijnend.”
 2. Twee gewonden bij ongeval met vluchtmisdrijf

  Twee gewonden bij ongeval met vluchtmis­drijf

  De politie Antwerpen werd vrijdagnacht opgeroepen voor een verkeersongeval in de Landbouwstraat. Een wagen was langs achteren aangereden en de twee inzittenden hadden daarbij lichte verwondingen opgelopen. Ze moesten uit het voertuig geholpen worden. De wagen die het ongeval veroorzaakte, reed volgens een getuige achteruit na de aanrijding en negeerde zelfs een rood verkeerslicht om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Dankzij de informatie van de getuige kon het voertuig geïdentificeerd worden. Een patrouille kon de beschadigde camionette aantreffen in Borgerhout. Er wordt onderzocht wie achter het stuur zat op het moment van de aanrijding.
 3. UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar de Universiteit van Antwerpen liet weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s bij de start van het nieuwe academiejaar maar voor 20% gevuld zullen zijn. De campussen van de KUL in Antwerpen en hogescholen KdG en AP starten het academiejaar wél in code geel. “Voor praktijkgerichte opleidingen in kleinere groepen ligt de situatie anders dan bij hoorcolleges voor 500 studenten”, klinkt het.