De iconische Nationale Bank wordt volop gerenoveerd. De eerste huurder is nu een feit: in het najaar trekt interieurzaak Donum in op het gelijkvloers.
Volledig scherm
De iconische Nationale Bank wordt volop gerenoveerd. De eerste huurder is nu een feit: in het najaar trekt interieurzaak Donum in op het gelijkvloers. © Laenen

Eerste ‘bewoner’ voor Nationale Bank is bekend: interieurzaak Donum verhuist in najaar

AntwerpenDe renovatie van de Nationale Bank aan de ‘boulevard’ schiet op. Na acht jaar leegstand breekt in het najaar een nieuwe fase aan. De Antwerpse interieurzaak Donum trekt als eerste in het gebouw in. “De historische setting vinden we voor ons een prachtige toegevoegde waarde”, zegt zaakvoerder Jos Peeters.

 1. Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rechter fluit procureur terug in Sky ECC-zaken tegen drugsbaron ‘Dikke Nordin’ en co: “Dossiers zijn onvolledig, zo kan ik niet oordelen”

  De Sky ECC-dossiers tegen kopstukken uit het Antwerpse drugsmilieu zoals Nordin El Hajjioui, Younes El B. en Omar G. zijn onvolledig. De rechter kan onmogelijk oordelen over schuld en bestraffing. De dossiers bevatten te weinig info over hoe politie de Sky ECC-chatberichten heeft gekraakt en geïnterpreteerd. De rechter stuurde de procureur weg met een fameuze vakantietaak: “Vervolledig de dossiers en dan wil ik vanaf 7 oktober de zaken opnieuw bekijken.”
 2. Gevangenisbewaker die gedetineerden hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpapier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Gevangenis­be­wa­ker die gedetineer­den hasj bezorgde krijgt twee jaar cel: “Hij gaf hen een rol toiletpa­pier, terwijl ze er nog 8 hadden liggen.”

  De Antwerpse rechtbank heeft donderdagochtend een voormalige bewaker van de gevangenis in de Begijnenstraat veroordeeld tot twee jaar cel. De bewuste man had twee jaar geleden een pakje hasj bezorgd aan twee gedetineerden, dat hij verstopt had in een rol toiletpapier. Eén van de twee gedetineerden bleek een bekend gezicht te zijn: Dimitri Gorris, die vorig jaar een assisenveroordeling van 20 jaar opliep voor de moord op Bart Teichmann.