De iconische Nationale Bank wordt volop gerenoveerd. De eerste huurder is nu een feit: in het najaar trekt interieurzaak Donum in op het gelijkvloers.
Volledig scherm
De iconische Nationale Bank wordt volop gerenoveerd. De eerste huurder is nu een feit: in het najaar trekt interieurzaak Donum in op het gelijkvloers. © Laenen

Eerste ‘bewoner’ voor Nationale Bank is bekend: interieurzaak Donum verhuist in najaar

AntwerpenDe renovatie van de Nationale Bank aan de ‘boulevard’ schiet op. Na acht jaar leegstand breekt in het najaar een nieuwe fase aan. De Antwerpse interieurzaak Donum trekt als eerste in het gebouw in. “De historische setting vinden we voor ons een prachtige toegevoegde waarde”, zegt zaakvoerder Jos Peeters.

 1. Gezonde bistro Murni opent op twee nieuwe locaties in de stad
  Antwerpen

  Gezonde bistro Murni opent op twee nieuwe locaties in de stad

  Murni Wilrijk, Murni Grote Markt, Murni Zuid en Murni Graanmarkt: vanaf eind mei telt de bistro, waar gezonde gerechten centraal staan, vier filialen. Het restaurant opende dit weekend op een nieuwe locatie op het Antwerpse Zuid en zal eind mei op de Graanmarkt in het stadscentrum neerstrijken. Het concept van Murni blijft ongewijzigd: je vindt er een gevarieerde en gezonde kaart waar groenten centraal staan, met een Israëlische toets.
 1. 18 Indiase bemanningsleden van schip in quarantaine in Antwerps woonzorgcentrum
  Antwerpen

  18 Indiase bemannings­le­den van schip in quarantai­ne in Antwerps woonzorg­cen­trum

  Al tien dagen lang, sinds 3 mei, zit een Indiase scheepsbemanning in quarantaine in het voormalige PVT (psychiatrisch verzorgingstehuis) bij woonzorgcentrum Sint Anna in Berchem. Het schip lag sinds 1 mei aan de ketting in de Antwerpse haven omdat enkele bemanningsleden positief testten op het coronavirus. “De bemanning zit er volledig afgescheiden van de andere afdelingen van het woonzorgcentrum”, aldus Zorgbedrijf Antwerpen.
 2. “Kunst en wetenschap gaan perfect samen”: reizende expo OVERLAP strijkt neer in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Kunst en wetenschap gaan perfect samen”: reizende expo OVERLAP strijkt neer in Antwerpen

  Vandaag, 13 mei, opende in de Wintertuin van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten de expo OVERLAP. Vijftien kunstwerken kan je er bewonderen, die telkens in dialoog gaan met een wetenschappelijk object dat ernaast staat opgesteld. De tentoonstelling trekt later ook naar Leuven, Brussel, Gent en Hasselt en is een initiatief van de Jonge Academie, een interuniversitaire ontmoetingsplaats van jonge toponderzoekers en kunstenaars.
 1. Strijenham: paradijselijke natuur, maar het mist een frituur
  Play

  Strijenham: paradijse­lij­ke natuur, maar het mist een frituur

 2. Eindelijk weer markt in Veere
  Play

  Eindelijk weer markt in Veere