Volledig scherm
Chrisje met haar Romy. © VTT

Eerst schaar in pols gekregen, daarna beroofd van chihuahua: slachtoffer wijst naar vroeger baasje van hond Romy

Het parket is een onderzoek gestart na een brutale roof van een chihuahua op de parking van hondenschool Brabo in Brasschaat. Het Antwerpse koppel Chrisje de Pré en Frank Pockelé werden er aangevallen door twee mensen in het zwart en beroofd van hun hond. Chrisje liep zelfs een steekwonde op. Het koppel vermoedt dat de vorige eigenares achter de feiten zit.

Volledig scherm
Romy is al meer dan een week vermist na de brutale roof. © VTT

Chrisje en haar man Frank kochten hun Romy zo’n negen maanden geleden bij een handelaar in het Nederlandse Heerlen. De chihuahua was toen al twee jaar oud. Om haar toch nog wat meer te laten socialiseren, besloot het koppel ermee naar hondenschool Brabo in Brasschaat te gaan. Vorige week dinsdag was de tweede les, maar het koppel zal die avond nooit meer vergeten. “We liepen in het donker naar onze auto op de parking toen we plots aangevallen werden door twee mensen die in het zwart waren gekleed”, rilt Chrisje nog altijd na. 

Quote

Het bloed stroomde eruit. Later bleek dat de schaar op een haar na de hoofdslag­ader had gemist. Het had ook anders kunnen aflopen dus

Slachtoffer Chrisje de Pré

Totaal verrast

“We waren totaal verrast. Mijn man kreeg een slag op het hoofd en ik heb een steek in mijn pols gekregen met vermoedelijk een schaar. De twee namen onze Romy af en sloegen ermee op de vlucht.” Chrisje en haar man liepen terug naar de hondenschool waar ze de eerste zorgen kregen toegediend. “Het bloed stroomde eruit. Later bleek dat de schaar op een haar na de hoofdslagader had gemist. Het had ook anders kunnen aflopen dus. Een geluk ook dat mijn man erbij was, want anders was ik waarschijnlijk niet meer terug in de hondenschool geraakt.”

Bedreigingen via WhatsApp

Frank en Chrisje zijn na de feiten en verzorging in het ziekenhuis een klacht gaan indienen. Er is nu een onderzoek gestart naar diefstal met geweld en slagen en verwondingen. Chrisje heeft een vermoeden wie er achter de feiten zit. “We denken de vrouw uit het Nederlandse Heerlen waar we in april vorig jaar het hondje kochten”, vertelt Chrisje. “We hebben haar herkend. Het is enorm bizar. Toen we Romy daar gingen halen, werden we heel hartelijk ontvangen. Het leken ontzettend lieve mensen. We hadden er een heel goed gevoel bij. Maar na enkele maanden kregen we plots bedreigingen via whatsapp. We hielden ons niet aan de verkoopsvoorwaarden want we moesten Romy zogezegd laten steriliseren. We doen dat echter gewoon niet omdat de dierenarts ons dat afraadt.”

Chip

Ondertussen hebben Chrisje en Frank hun hondje nog altijd niet terug. Het onderzoek loopt, maar omdat het mogelijk om grensoverschrijdende feiten gaat kan er niet zomaar een huiszoeking uitgevoerd worden. Dan moeten de nodige formaliteiten gerespecteerd worden. “We vrezen dat Romy ook al lang niet meer bij haar zit, maar dat ze haar elders heeft ondergebracht. Ergens hoop ik echt dat we haar terug krijgen. We waren er zo aan gehecht. Echt enorm.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 2. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 3. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.