Zaakvoerder van Zizi Boutique Maarten Bovée met zijn penis- en vaginawafels.
Volledig scherm
Zaakvoerder van Zizi Boutique Maarten Bovée met zijn penis- en vaginawafels. © Tessa Kraan

Eén wafel in de vorm van een penis, alstublieft: nieuw wafelconcept opent in Antwerpen

AntwerpenOoit al eens van een wafel in de vorm van een penis of een vagina geproefd? Indien niet, is het misschien tijd om eens een kijkje te nemen in de nieuwe Zizi Boutique op de Sint-Katelijnevest. Het nieuwe wafelconcept zet hiermee een trend uit het buitenland voort.

 1. De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbeweging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiedenis”
  PREMIUM

  De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbewe­ging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiede­nis”

  Bart Van Nuffelen (49) wilde als kind eigenlijk journalist worden en met zijn nieuwe VRT MAX-podcastreeks ‘De Kunst van het Verdwijnen’ komt hij wel dicht in die buurt. In acht afleveringen jaagt de theatermaker drie onwaarschijnlijke verhalen na die zich allemaal op één straathoek in de joodse wijk afspeelden. “De spectaculaire tunnelroof zit wellicht nog vers in het geheugen, maar het is belangrijk om ook de andere drama’s daar niet te vergeten.”
 2. Kunsthumaniora laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurdebat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”
  ANTWERPEN

  Kunsthuma­ni­o­ra laat zich voor het eerst horen in Antwerps cultuurde­bat: “Kunst kan de wereld niet redden, maar zonder kunst valt er niets te redden”

  Tot nu toe waren het vooral de studenten en docenten van het conservatorium die zich niet mild uitspraken over het cultuurbeleid van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Maar via een open brief verenigen nu ook alle leerkrachten van de!Kunsthumaniora zich in het debat. “Bent u - Nabilla Ait Daoud - wel uit het juiste hout gesneden om uw ambt te vervullen? Bezuinigen op kunst is bezuinigen op het leven.”