Op 24 november vanaf 17 uur zal er op het stadshuis het nummer 1712 geprojecteerd worden. Dit is een verwijzing naar het telefoonnummer waar iedereen terechtkan voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.
Volledig scherm
Op 24 november vanaf 17 uur zal er op het stadshuis het nummer 1712 geprojecteerd worden. Dit is een verwijzing naar het telefoonnummer waar iedereen terechtkan voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. © Klaas De Scheirder

“Een van de meest verwoestende schendingen van de mensenrechten”: stad Antwerpen strijdt mee tijdens de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen

Antwerpen1712: dit nummer zal op de vooravond van de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen op 24 november op het stadhuis geprojecteerd worden. Het telefoonnummer verwijst naar de campagne ‘Stop geweld. Chat-mail-bel 1712’.

 1. Somers Optiek bestaat 40 jaar: “Op het eerste gezicht zou je zeggen, ‘wie zet dat nu op zijn gezicht’, maar we springen er wel uit”
  Antwerpen

  Somers Optiek bestaat 40 jaar: “Op het eerste gezicht zou je zeggen, ‘wie zet dat nu op zijn gezicht’, maar we springen er wel uit”

  Op de Eiermarkt in Antwerpen kunnen fans van kleurrijke, gewaagde brillen al 40 jaar terecht bij familiezaak Somers Optiek. Hoewel de familie Somers al jarenlang wereldwijd zijn eigen brillenmerk Theo Eyewear verkoopt, bestaat de oorspronkelijke winkel in Antwerpen nog steeds. “Onze brillen zetten de persoonlijkheid van onze klanten in de verf, toveren een lach op mensen hun gezicht.”
 2. Werner (54) was vroeger druggebruiker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behandeling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”
  Antwerpen

  Werner (54) was vroeger druggebrui­ker, maar helpt nu hepatitis C bij daklozen op te sporen: “Een behande­ling tegen het virus is vaak ook een eerste stap naar een beter leven”

  Door de hele coronapandemie zouden we andere virussen nog vergeten, maar er zijn jammer genoeg nog heel wat ziektes die de ronde doen. Bijvoorbeeld: hepatitis C, een ziekte die vooral voorkomt bij kwetsbare bevolkingsgroepen, zoals druggebruikers en daklozen. Werner De Keyzer (54) is ex-druggebruiker en kreeg zelf te maken met hepatitis C, maar helpt nu anderen om zich te laten testen en behandelen. “Ik haal enorm veel voldoening uit mijn job, omdat ik weet dat ik een verschil maak in de maatschappij.”
 3. Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ride in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”
  Antwerpen

  Kartonnen Koen Kennis opent park-and-ri­de in Antwerpen: “Het gaat de goede kant op met zijn gezondheid”

  Een persmoment over een Antwerpse mobiliteitskwestie zónder Koen Kennis? Dat bestaat toch niet? Dat vond blijkbaar ook de lokale N-VA-afdeling. Die bracht maandagmiddag een levensgroot kartonnen exemplaar van de afwezige mobiliteitsschepen – hij herstelt van een zwaar fietsongeval – mee naar de opening van twee nieuwe park-and-rides in het noorden van de stad.