Op 24 november vanaf 17 uur zal er op het stadshuis het nummer 1712 geprojecteerd worden. Dit is een verwijzing naar het telefoonnummer waar iedereen terechtkan voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling.
Volledig scherm
Op 24 november vanaf 17 uur zal er op het stadshuis het nummer 1712 geprojecteerd worden. Dit is een verwijzing naar het telefoonnummer waar iedereen terechtkan voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. © Klaas De Scheirder

“Een van de meest verwoestende schendingen van de mensenrechten”: stad Antwerpen strijdt mee tijdens de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen

Antwerpen1712: dit nummer zal op de vooravond van de Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen op 24 november op het stadhuis geprojecteerd worden. Het telefoonnummer verwijst naar de campagne ‘Stop geweld. Chat-mail-bel 1712’.

 1. De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma
  BORGERHOUT

  De perfect combo ‘Amor’: tafelen en van muziek genieten in De Roma

  Gezellig tafelen, dineren en van een intiem concert genieten. Een eenvoudig maar erg geslaagd concept van de Borgerhoutse concertzaal De Roma. Na een zeer lekker en democratisch driegangenmenu gaan de lichten uit in het restaurant en is het tijd voor muziek. Dit weekend kwam Alexandra Alden met haar trio helemaal van Malta afgezakt voor een magische beleving. “Heel erg dankbaar voor zo’n geconcentreerd - én voldaan - publiek.”
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.