Belgisch-Nederlandse Alessandra Ruyten stelt in de galerij blauwdrukken ofwel cyanotypes voor.
Volledig scherm
Belgisch-Nederlandse Alessandra Ruyten stelt in de galerij blauwdrukken ofwel cyanotypes voor. © Lore Stevenick

Een ode aan de intensiteit: jonge kunstenares verdiept zich in het zelfportret op pop-up expo

AntwerpenDe Belgisch-Nederlandse Alessandra Ruyten (29) zat tijdens corona niet stil. De kunstenares, die normaal gezien met modellen werkt, moest zich door de maatregelen noodgedwongen verdiepen in het zelfportret. Het resultaat van deze periode goot ze in haar solo-expositie ‘What Remains’, die deze zaterdag om 14 uur in Galerie De Wael 15 van start gaat.

  1. Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluikende talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?
    PREMIUM
    Antwerpen

    Claude Marinower (Open Vld) pakt Cultuur­sche­pen Nabilla Ait Daoud (N-VA) aan: “Is het nodig om ontluiken­de talenten hun dromen af te nemen en hen ook te schofferen?

    “Rond het dossier van de besparingen op cultuur hangt de akelige geur van de arrogantie van de macht, terwijl ik dat bij u niet zou hebben vermoed.” Open Vld-gemeenteraadslid Claude Marinower, behorend tot de meerderheid, zorgde donderdag voor de opmerkelijkste tussenkomst tijdens de raadscommissie van schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oproep van de oppositie om met de protesterende kunststudenten in het stadhuis te praten, bleef onbeantwoord.