Kris De Jonghe had doorheen de jaren samengewerkt met verschillende internationale bekendheden en pakte daar op sociale media graag mee uit. U herkent onder meer wijlen Patrick Swayze van ‘Dirty Dancing’.
Volledig scherm
PREMIUM
Kris De Jonghe had doorheen de jaren samengewerkt met verschillende internationale bekendheden en pakte daar op sociale media graag mee uit. U herkent onder meer wijlen Patrick Swayze van ‘Dirty Dancing’. © Facebook

“Eén meisje dwong hij te zeggen dat ze alles verzonnen had”: bekende dansleraar die 20 jaar lang leerlingen misbruikte, krijgt zware celstraf

AntwerpenChoreograaf Kris De Jonghe vliegt voor zes jaar de gevangenis in. Het Dendermondse dansfenomeen heeft ruim twintig jaar lang verschillende jonge danseressen, van wie sommige minderjarig waren, seksueel misbruikt. Daarbij maakte hij volgens de Antwerpse rechtbank op schandalige wijze gebruik van zijn machtspositie. “Als hij hen had geïsoleerd, probeerde hij hen te kussen en betasten.”

 1. ZOMERREEKS. De plezantste pleintjes van 't stad, met Tanguy Ottomer: “Op het Mechelseplein spreken mensen je aan met je voornaam”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ZOMERREEKS. De plezantste pleintjes van 't stad, met Tanguy Ottomer: “Op het Mechels­eplein spreken mensen je aan met je voornaam”

  De winter, lente of herfst uw favoriete seizoen? Wij weten wel beter: ieders hart maakt een sprongetje op 21 juni. Om de zomer te vieren, gingen wij op pad met stadsgids Tanguy Ottomer om — telkens met een frisse pint vanop een terrasje — de geheimen over de zes plezantste pleintjes van ‘t stad te onthullen. Deel 5: het Mechelseplein.
 2. TERRASTIP. Het Leienpaleis in Antwerpen: Verborgen neoclassicistische parel aan het Stadspark
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  TERRASTIP. Het Leienpa­leis in Antwerpen: Verborgen neoclassi­cis­ti­sche parel aan het Stadspark

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras het ontdekken waard is deze zomer. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week verborgen parel in het hart van de Koekenstad: het prachtige Leienpaleis, waar je naast cultuur opsnuiven ook kan genieten van een gezellige bar en restaurant met erg verzorgde gerechten en bovenvriendelijke bediening.
 3. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.