Petra Mancu (42) verhuisde vier jaar geleden van Roemenië naar België. Als ‘housekeeping supervisor’ overziet ze het werk van 9 kamermeisjes in het Lindner Hotel, maar poetst ze op drukke dagen gerust mee: “Wij moeten ervoor zorgen dat gasten het hier in het hotel naar hun zin hebben, al is dat soms tegen onze eigen zin.”
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Mancu (42) verhuisde vier jaar geleden van Roemenië naar België. Als ‘housekeeping supervisor’ overziet ze het werk van 9 kamermeisjes in het Lindner Hotel, maar poetst ze op drukke dagen gerust mee: “Wij moeten ervoor zorgen dat gasten het hier in het hotel naar hun zin hebben, al is dat soms tegen onze eigen zin.” © Tessa Kraan

Een dag na uitzending ‘Factcheckers’ neemt schoonmaakster Petra ons op sleeptouw tijdens haar shift in viersterrenhotel: “We kunnen het ons niet permitteren onnodig tijd te verliezen”

AntwerpenKlokhuizen onder het bed, hergebruikte bedlinnen en vuile wc’s. Na de aflevering van ‘Factcheckers’ op Eén - waarin Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken onderzochten of hotelkamers wel aan de hygiënische normen voldeden- bleef de kijker met één gevoel achter: kamermeisjes doen hun werk niet grondig genoeg. Het Laatste Nieuws liep een shift mee met het kamerpersoneel van het viersterrenhotel Lindner in Antwerpen, waar de ‘sensatietelevisie’ in het verkeerde keelgat schoot: “Wij zijn professionals. En geloof me vrij: rust staat niet in ons woordenboek.”

 1. REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Aan boord bij de Belgische Marine tijdens Vlootdagen in Antwerpen: “Van kok tot commandant: leven op een schip is zoals in een klein dorp”

  Meer dan 10.000 kandidaat-rekruten, bootliefhebbers, nieuwsgierigen en toevallige passanten flaneerden dit weekend op de vlootdagen aan de Schelde. Ter hoogte van de cruiseterminal kon men aan boord gaan van de vloot van de Belgische Marine, aan de Orteliuskaai lokte het maritieme dorp dan weer potentiële collega’s van Defensie. Wij gingen langs en ontdekten de finesses van de stiel: “Avontuurlijke techniekers en mecaniciens zijn meer dan ooit nodig.”
 2. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: In deze 4 winkels in de regio Antwerpen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: In deze 4 winkels in de regio Antwerpen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.