Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Duizend leerlingen houden klimaatactie op Linkeroever

Niet toevallig op Dikke Truiendag heeft een duizendtal leerlingen dinsdagochtend op Linkeroever actiegevoerd voor het klimaat.

Het was de GO! basisschool De Spits die de actie voor de andere lagere scholen op Linkeroever organiseerde. Een duizendtal leerlingen trok met protestbordjes door de straten van Linkeroever. Op de Boeienweide hielden ze een grote opruimactie.

“De actie is een mooi aanknopingspunt met de actualiteit”, zegt Steven Bastiaensen, directeur van basisschool GO! De Spits. “Onze leerkrachten en leerlingen denken na over hoe we samen op school iets aan de klimaatverandering kunnen doen. Ze gaan dieper in op de oorzaken, de gevolgen en wat er precies verandert. Zij onderzoeken, zoeken informatie op, bedenken slogans en maken pamfletten. Het thema speelt ook in op de vernieuwing binnen het onderwijs en we werken zo aan heel wat leerplandoelstellingen.”

Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Man met cocaïne op zak en zonder rijbewijs opnieuw betrapt

  Man met cocaïne op zak en zonder rijbewijs opnieuw betrapt

  Een anonieme patrouille van het wijkondersteuningsteam regio Noord merkte het voorbije weekend een verdacht voertuig op. Bij de controle bleek de man in het bezit van enkele dosissen cocaïne en twee gsm-toestellen. De man probeerde met een valse naam de politie te misleiden, maar werd toch geïdentificeerd. Hij bleek rond te rijden zonder rijbewijs omdat hij dit nog geen week geleden verloren was nadat hij was gevlucht voor de politie en na een achtervolging toch gevat werd. De man werd gearresteerd op vermoeden van drugshandel, zijn voertuig werd in beslag genomen.
 2. Stad geeft 347.000 euro uit voor mediacampagne ‘De Grote Verbinding’: “Veel geld om uitstel Oosterweel met vijf jaar te verkopen”

  Stad geeft 347.000 euro uit voor mediacam­pag­ne ‘De Grote Verbinding’: “Veel geld om uitstel Oosterweel met vijf jaar te verkopen”

  Met ‘De Grote Verbinding’ lanceerde de stad Antwerpen in oktober een grote mediacampagne. Bedoeling: de Antwerpenaren en Vlamingen ervan overtuigen dat de werken voor de toekomstige Oosterweelverbinding de moeite waard zijn. Alles samen gaf de stad 347.000 euro uit. Het Vlaams Belang, dat de cijfers opvroeg bij schepen Koen Kennis (N-VA), haalt uit. “Gigantisch veel geld voor propaganda om het uitstel met vijf jaar van het Oosterweelproject verkocht te krijgen.”
 3. Vrouw (57) blijft met fiets in tramspoor haken en raakt zwaargewond

  Vrouw (57) blijft met fiets in tramspoor haken en raakt zwaarge­wond

  In de Lange Leemstraat kwam maandagochtend een vrouw op de fiets ten val. Volgens een getuige kwam de 57-jarige dame met haar wiel in een tramspoor terecht en viel ze op de grond. De vrouw werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging, maar verkeerde niet in levensgevaar. Op camerabeelden in de straat was te zien dat de fietser mogelijks werd opgeschrikt toen een jongen plots de rijbaan overstak. De betrokkenen worden uitgenodigd om een verklaring af te leggen over de val.
 1. Politieman moet wegspringen voor vluchtende bromfietser (26)

  Politieman moet wegsprin­gen voor vluchtende bromfiet­ser (26)

  Een patrouille van het wijkteam van de Brederodestraat merkte maandagvoormiddag op de Desguinlei een bromfiets op die rondreed zonder nummerplaat. De ploeg deed teken naar de bestuurder en één van de twee politiemannen stapte uit om over te gaan tot controle. De bestuurder besloot echter te vluchten en reed weg richting de Jan Van Rijswijcklaan. De politie probeerde de man de weg te versperren, maar hij maakte rechtsomkeer en vluchtte verder. Hierbij werden zowel voetgangers, fietsers als andere bestuurders in gevaar gebracht.
 2. Winkeldief (50) zwaargewond na val tijdens vlucht van politie

  Winkeldief (50) zwaarge­wond na val tijdens vlucht van politie

  Het personeel van een warenhuis op de Meir kon maandagnamiddag een winkeldief betrappen. De vrouw had de beveiliging van enkele artikelen geprutst, maar werd betrapt door een medewerker van de winkel. Aanvankelijk werkte de dame goed mee, maar toen de politie werd gecontacteerd probeerde ze richting de kelder te vluchten. De vijftigjarige vrouw kwam ten val en verloor haar bewustzijn. Bij aankomst van de politie ontfermde een ziekenwagen zich over de dame. De dame werd met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie kon in de tas van de dame een schaar en enkele etiketten aantreffen. De dame had in totaal voor 380 euro aan kledingstukken gestolen.