Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Drugs uithalen blijkt vooral klus voor Nederlanders: 22 van 25 betrapte uithalers deze maand in haven zijn noorderburen

AntwerpenDe Federale Politie en het Openbaar Ministerie vragen aandacht voor het fenomeen van de zogenaamde uithalers. Deze maand werden al 25 mensen, van wie 22 met de Nederlandse nationaliteit, gearresteerd. Ze riskeren voor de rechtbank in Antwerpen effectieve celstraffen tot vijf jaar.

 1. “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad
  PREMIUM
  Antwerpen

  “De Meir autovrij maken is het beste wat er voor de stad kon gebeuren”: deze en drie andere weetjes over de bekendste boulevard van ’t stad

  Elke week vertelt de Antwerps stadsgids Tanguy Ottomer een weetje over Antwerpen. In november, nu we stilaan weer op zoek gaan naar cadeautjes of een nieuwe outfit voor de feestdagen, gaan alle weetjes over de Meir. We babbelden ook even met de enige zelfstandige die nog standhoudt tussen alle ketens: Carole Thewissen van schoenenwinkel West-End. “Als we het pand destijds niet hadden gekocht, hadden we waarschijnlijk niet meer op de Meir gezeten.” Alle ‘Wist je dat’-jes vind je hier terug.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 1. Antwerpenaar maakt hondenvoer op basis van insecten: “20% van alle vleesproductie wereldwijd wordt door honden en katten geconsumeerd”
  Antwerpen

  Antwerpe­naar maakt hondenvoer op basis van insecten: “20% van alle vleespro­duc­tie wereldwijd wordt door honden en katten geconsu­meerd”

  Nog niet erg veel mensen zijn er klaar voor om zelf instectenburgers te eten, maar voor honden is voeding op basis van insecten prima. Dat weet ook Nicolas Bartholomeeusen (33): de Antwerpenaar verkoopt sinds kort zijn eigen merk hondenvoeding Imby, zonder vlees, maar enkel met insecteneiwitten en plantaardige ingrediënten. Dat maakt de voeding van Imby veel duurzamer dan gewone hondenvoeding. “Er wordt vaak naar politici gewezen om iets te doen aan het klimaat, maar veel mensen zijn zelf niet bereid hun levensstijl te veranderen”, aldus Nicolas.
 2. Studenten van KdG genieten van een pannenkoek in het Rode Neuzen-café op campus: “Drempel verlagen om hulp te zoeken bij studentencoaches”
  Antwerpen

  Studenten van KdG genieten van een pannenkoek in het Rode Neu­zen-café op campus: “Drempel verlagen om hulp te zoeken bij studenten­coa­ches”

  Overal in Vlaanderen engageren onderwijsinstellingen zich om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Zo ook de KdG Hogeschool, die vandaag in het Rode Neuzen-café op campus koffie en gebak verkochten om het goede doel én hun studenten te steunen: “We zetten hard in op het welzijn van onze studenten”, zegt directrice van campus Groenplaats Vicky Van Bauwel. “De coronacrisis heeft de nood aan hulp vergroot.”