Volledig scherm
De vrouw negeerde een rood licht, reed een andere bestuurder aan en sloeg op de vlucht. © Jan Aelberts

Dronken vrouw vlucht met 65 kilometer per uur over snelweg na vluchtmisdrijf

Vluchtmisdrijf, het hoeft niet altijd tot een flitsende achtervolging te komen. Een dronken vrouw werd met 65 kilometer per uur op de snelweg tegengehouden nadat ze een ongeval had veroorzaakt op het kruispunt van de Frankrijklei met de Maria-Henriëttalei.

De vrouw negeerde een rood licht op het kruispunt en reed een overstekende auto aan. Daarna sloeg ze op de vlucht in de richting van de Bolivartunnel. Nadat het slachtoffer de nummerplaat van de vrouw had doorgespeeld aan de politie, werd ze opgemerkt op de snelweg richting Gent. Veel haast had ze duidelijk niet: ze reed amper 65 kilometer per uur en werd staande gehouden aan het tankstation van Kruibeke. Na een bloedproef bleek de vrouw onder invloed en werd ze opgepakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. CurieuzeNeuzen levert nieuwe inzichten over blootstelling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Curieuze­Neu­zen levert nieuwe inzichten over blootstel­ling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Naar het platteland verhuizen op zoek naar propere lucht, loont niet altijd. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek van CurieuzeNeuzen, het grootschalige onderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen. “Zeker wie naar de stad pendelt en lang in het verkeer zit, heeft een verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling”, concluderen de wetenschappers.