Illustratiebeeld: de politie op de Turnhoutsebaan in Antwerpen.
Volledig scherm
Illustratiebeeld: de politie op de Turnhoutsebaan in Antwerpen. © Politie Antwerpen

Dronken man zonder rijbewijs en nummerplaten botst tegen geparkeerd voertuig

Donderdagnacht liet de politie een wagen zonder nummerplaten takelen aan de Turnhoutsebaan. De dronken bestuurder zonder rijbewijs was er voordien mee tegen een geparkeerd voertuig gereden.

Op een privaat parkeerterrein op de Turnhoutsebaan stelde een getuige vast dat een wagen zonder nummerplaten tegen een geparkeerd voertuig was gereden. Toen de bestuurder van de wagen aanstalten maakte om weg te rijden, verwittigde de getuige de politie. De bestuurder (21) verklaarde dat hij de wagen net had gekocht van een vriend. Hij ontkende aanvankelijk dat hij was gebotst, maar moest uiteindelijk toegeven dat hij een geparkeerd voertuig had beschadigd. Zijn ‘nieuwe’ auto bleek niet ingeschreven en niet verzekerd, de man zelf had ook geen rijbewijs. Als kers op de taart legde hij ook een positieve ademtest af. De politie liet de wagen takelen.

 1. Ook Antwerpse bibliotheken dragen steentje bij tijdens coronacrisis: 12 laptops worden uitgeleend aan studenten zonder computer

  Ook Antwerpse bibliothe­ken dragen steentje bij tijdens coronacri­sis: 12 laptops worden uitgeleend aan studenten zonder computer

  De bibliotheken van de stad Antwerpen kunnen helaas door de huidige gezondheidscrisis niet heropenen, maar toch willen ze tijdens de coronamaatregelen Antwerpenaars die het extra moeilijk hebben een hart onder de riem steken. Sinds 1 april schenken ze wekelijks via Kras jeugdwerk vzw materiaal voor spelpakketten aan kansarme gezinnen. Daarnaast worden ook publieke pc’s van de openbare bibliotheken Antwerpen geschonken aan studenten zonder pc en stellen ze pakketten met boeken samen voor ziekenhuizen en woonzorgcentra.
 2. Palliatief verpleegkundige Tine (32) getuigt: “Mensen die nog een paar dagen te leven hebben, zien hun kleinkinderen niet meer”
  PREMIUM

  Palliatief verpleeg­kun­di­ge Tine (32) getuigt: “Mensen die nog een paar dagen te leven hebben, zien hun kleinkinde­ren niet meer”

  Patiënten op de palliatieve afdelingen in ons land mogen elke 24 uur maar maximaal twee bezoekers ontvangen. Dat betekent dat afscheid nemen ook kiezen is. “Eén van onze patiënten had nog maar een paar dagen”, vertelt Tine Wouters (32), verpleegkundige bij Coda Hospice in Wuustwezel. “Haar vader kon op bezoek komen, haar zussen heeft ze niet meer gezien.”