Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Politiezone Antwerpen

Dronken bestuurder vraag sigaret aan politie

AntwerpenDe wijkteams en het Orida-fietsteam van de politie controleerden vrijdagavond en -nacht verdachte personen en voertuigen. Er werden tijdens de actie 52 boetes uitgedeeld voor onder andere het negeren van een rood licht, onaangepaste snelheid, gsm-gebruik achter het stuur en foutparkeren.

 1. Misnoegde bewoners Linkeroever geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”
  Antwerpen

  Misnoegde bewoners Linkeroe­ver geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”

  Meer dan duizend bewoners van Linkeroever hebben een petitie ondertekend tegen de afbouw van buslijn 36. Die rijdt sinds 1 september niet meer naar de rechteroever. Een afvaardiging van de bewonersgroep HELO (Huurders Europark Linkeroever) en de Facebookgroep ‘Ge zijt van Linkeroever...’ trok maandag naar het stadhuis. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) belooft de grieven door te spelen en bij De Lijn op tafel te kloppen.
 2. Pittige gemeenteraad op komst: Groen wil socialisten kleur laten bekennen over tunnel onder Scheldekaaien
  PREMIUM
  Antwerpen

  Pittige gemeente­raad op komst: Groen wil socialis­ten kleur laten bekennen over tunnel onder Schelde­kaai­en

  De eerste gemeenteraad in de vernieuwde raadszaal van het gerenoveerde stadhuis zou wel eens een taaie brok kunnen worden. De oppositie heeft een pak munitie op zak. Groen wil met een motie meerderheidspartij Vooruit kleur laten bekennen over de plannen voor een tunnel onder de Scheldekaaien. Ook over de war on drugs, het ontslag van een van de vijf stadsdichters en de werken op de Antwerpse luchthaven lijkt een pittig debat op komst.
 1. Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpenaars: “Een dag voor de geschiedenisboeken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze man ontdekt het vernieuwd KMSKA samen met trotse Antwerpe­naars: “Een dag voor de geschiede­nis­boe­ken”

  Balletdansers, acrobaten, een 120-koppig koor,… Voor de openingsceremonie van het vernieuwde Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn kosten noch moeite gespaard. En terécht: met het vernieuwde KMSKA beschikt Antwerpen – mogen we even chauvinistisch doen? – over een museum van wereldallure. Vele honderden Antwerpenaars trotseerden zaterdag dan ook de regen om het openingsspektakel te aanschouwen. Hun trots konden ze nauwelijks verstoppen. “Fier? Ik? Dat zie je goed.”
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’