Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Dronken bestuurder gevat nadat hij na vluchtmisdrijf plots voorbij ongeval rijdt

AntwerpenEen dronken bestuurder pleegde dinsdag vluchtmisdrijf na een ongeval in de Lange Nieuwstraat. De politie kon hem even later vatten. Zijn onverzekerde wagen werd in beslag genomen en hij zal voor de politierechtbank moeten verschijnen.

 1. Onbekende mannen vergissen zich van huis en bedreigen buren Antwerps burgemeester Bart De Wever

  Onbekende mannen vergissen zich van huis en bedreigen buren Antwerps burgemees­ter Bart De Wever

  In het Antwerpse district Deurne hebben twee onbekende mannen vanmorgen aangebeld bij de woning naast het huis van burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever. Toen de bewoners de voordeur openden, bedreigden de twee hen en vroegen ze om geld en de sleutel van de auto. Na een kleine schermutseling sloegen de twee op de vlucht. Volgens de politie van Antwerpen hadden de mannen zich van huis vergist.
 2. Eén op de drie zorgbuddy’s bij ZNA wil in de zorg blijven werken: “Ik heb me dankzij deze job oprecht gelukkiger gevoeld”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eén op de drie zorgbuddy’s bij ZNA wil in de zorg blijven werken: “Ik heb me dankzij deze job oprecht gelukkiger gevoeld”

  Britt Belmans (28) begon drie maanden geleden als een van de honderd zorgbuddy’s die bij de ZNA-ziekenhuizen de druk op de verpleegteams moesten verlichten. Vandaag hoef je de Antwerpse niet meer te overtuigen om definitief voor een carrière in de zorg te kiezen. Dertig collega’s van haar denken er net hetzelfde over. ZNA houdt 54 van de 100 zorgbuddy’s sowieso drie maanden langer aan boord.
 1. Is een nachtelijke wake een ‘lockdownfeestje’? Tweede zitting over illegale bijeenkomsten brengt morele vraagstukken met zich mee
  PREMIUM
  Antwerpen

  Is een nachtelij­ke wake een ‘lockdown­feest­je’? Tweede zitting over illegale bijeenkom­sten brengt morele vraagstuk­ken met zich mee

  Een nieuwe dag brengt een nieuwe resem inbreuken op de coronamaatregelen. Vandaag dienden 59 mensen zich aan op de Antwerpse politierechtbank om zich te verantwoorden voor bijeenkomsten en ‘feestjes’ die momenteel illegaal zijn. De rechter moest zich onder meer de vraag stellen of de mondmaskerplicht wel strookt met de wet op het verbod op gezichtsbedekkende kleding en of een nachtwake voor een overleden vriendin geldt als een ‘lockdownfeestje’.
 2. “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdownfeestjes niet saai
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Mannen, we zijn gejost”: zelfs afwezige beklaagden maken derde reeks zittingen over lockdown­feest­jes niet saai

  Na 18 dossiers met niet minder dan 133 beklaagden kwam er woensdag een einde aan een derde reeks zittingen in de politierechtbank met als onderwerp ‘lockdownfeestjes’. Ondanks een algemene sfeer van nederigheid en spijtbetuigingen, moesten sommige beklaagden zich toch verantwoorden voor wat ongepast gedrag tijdens hun verbalisering. “Als jullie me een boete geven, verscheur ik die gewoon. Ik zal de onderzoeksrechter wel even bellen.”
 1. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet

 2. Klompenmaker Jaap in Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap in Heinkens­zand luidt de noodklok