Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Drie winkeldieven gepakt: 53-jarige aangehouden, 17- en 18-jarige vrijuit

De politie heeft drie winkeldieven opgepakt aan een winkel in de Leysstraat. 

Een anonieme politieploeg van het wijkonderzoeksteam West was zondag toezicht aan het doen op de winkelas Meir en de omliggende straten. Voor een winkel aan de Leysstraat zaten twee personen op een bank. Toen de politie hen voorbij wandelde, haalde de dame een broek uit haar handtas en stopte die in een andere zak die ze dan overhandigde aan de jonge man die naast haar zat. Daarna stond de vrouw op en ging de kledingwinkel binnen.

Gezien het eerdere verdachte tafereel besloot het team in burger de dame in het oog te houden. Zo zagen ze dat de verdachte vrouw schoenen uit het rek haalde en die in haar handtas stak en zonder te betalen naar buiten ging, in het gezelschap van een mogelijke derde betrokkene. De politie sprak de vrouw aan en de twee andere betrokkenen werden er ook bij gehaald.

De drie werden gearresteerd en overgebracht naar het politiekantoor. Bij een huiszoeking vond de politie nog zaken die verwijzen naar winkeldiefstallen. Een verdachte van 53 jaar werd voorgeleid en door de onderzoeksrechter aangehouden. De twee andere verdachten, jongeren van zeventien en achttien jaar, mochten na verhoor beschikken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”