Het politiekantoor op de Noorderlaan in Antwerpen.
Volledig scherm
Het politiekantoor op de Noorderlaan in Antwerpen. © Politie Antwerpen

Drie minderjarigen verdacht van twaalf auto-inbraken in één dag

AntwerpenDe politie heeft donderdag drie jongeren gearresteerd die ervan verdacht worden diezelfde dag in minstens twaalf voertuigen te hebben ingebroken. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.

 1. ‘Pop-upvaccinatiedorpen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Pop-upvaccina­tie­dor­pen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”

  79 procent van de Antwerpse 18-plussers kreeg ten minste één coronaprik. Niet slecht, maar dat moet beter, vinden de eerstelijnszones van de stad. En dus strijken er nog de hele zomer ‘pop-upvaccinatiedorpen’ neer ín de wijken. Vorige week werden al 700 mensen uit de omgeving van het Astridplein en het Kiel geprikt. Morgen zijn omwonenden van Park Spoor Noord aan de beurt.
 2. Belangrijkste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Belangrijk­ste Antwerpse tunnels krijgen slagbomen: “Barrières aan de Craeybeckx­tun­nel zijn liefst 14 meter lang”

  De Kennedytunnel onder de Schelde, de Craeybeckxtunnel op de E19 en de Tijsmanstunnel in de Antwerpse haven krijgen nog dit jaar slagbomen. Op die manier kunnen de tunnels snel afgesloten worden bij incidenten zoals brand én kunnen hulpdiensten makkelijker hun werk doen. In de Beverentunnel in het havengebied zijn de nieuwe slagbomen al een feit. Opvallend: omdat de slagbomen verschillende rijstroken overbruggen, zijn ze bijzonder groot. De barrières aan de Craeybeckxtunnel zijn liefst 14 meter lang.