Volledig scherm
Barbara Dzikanowice, Helena Dzikanowice en Jan Willekens uit Brasschaat wonnen de award voor lokaal ondernemerschap met hun startup Buddy. © Robert Smits Photography

Drie beloftevolle startups winnen de Bizidee Awards

In Berchem werden gisterenavond de jaarlijkse Bizidee Awards uitgereikt. Het groeiplatform Bizidee beloont hiermee Vlaamse startups met de beste ondernemingsplannen. Er werd een prijzenpot met een waarde van 100.000 euro verdeeld onder de twee hoofdwinnaars en de genomineerden. 

De categorie lokaal ondernemerschap werd gewonnen door Barbara Dzikanowice, Helena Dzikanowice en Jan Willekens uit Brasschaat. Met hun startup Buddy bieden ze gezonde en veganistische hondenkoekjes aan. De koekjes worden gemaakt door Helena, die een verstandelijke beperking heeft, en worden verkocht via de webshop en op lokale marktjes. Barbara is verantwoordelijk voor de marketing en haar man Jan voor de financiën. Buddy won de Bizidee Award vanwege zijn sterk uitgewerkt ondernemingsplan en zijn maatschappelijke visie die streeft naar inclusief ondernemen.

Liefde voor duurzaamheid

Pieter Dondeyne uit Leuven won met zijn startup Circular Matters de prijs van grensverleggend ondernemerschap. Hij brengt biogebaseerde materialen die goed zijn voor mens en milieu op de markt. Pieter combineert de technische kennis van een ingenieur met de creatieve, onderzoekende geest van een ontwerper. Zijn liefde voor duurzaamheid was uiteindelijk de reden om Circular Matters op te richten. Samen met zijn kernteam wil hij over vijf jaar een omzet van meer dan 10 miljoen euro binnen de Europese markt realiseren.

Tot slot werden Jorim Rademaker, oprichter van Manual.to, en Stefan Polfliet van BekaertDeslee beloond voor hun co-creatief ondernemerschap. Manual.to digitaliseert werkinstructies en technische handleidingen. De startup ging in 2018 de samenwerking aan met BekaertDeslee, een Belgische wereldspeler in textiel. Met de hulp van Manual.to versterkte BekaertDeslee het leerproces van hun trainingsmateriaal. De betrokkenheid van de medewerkers is daardoor gestegen en de productiefouten zijn gedaald. Vertalingen kosten nu 85% minder tijd om te maken met behulp van de machinevertaling en de geautomatiseerde layout van Manual.to.

Volledig scherm
Pieter Dondeyne won met zijn startup Circular Matters de prijs van grensverleggend ondernemerschap. © Robert Smits Photography
Volledig scherm
Jorim Rademaker, oprichter van Manual.to, en Stefan Polfliet van BekaertDeslee werden beloond voor hun co-creatief ondernemerschap. © Robert Smits Photography
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”